Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Halálos gázolás okozott jelentős vonatkéséseket a dél-balatoni vonalon

10perc/MTI
2024. 08. 21.
Halálos gázolás okozott jelentős vonatkéséseket a dél-balatoni vonalon

Súlyos baleset történt a dél-balatoni vasútvonalon, amely jelentős fennakadásokat okozott a közlekedésben.

Szerdán, Szabadifürdő megállóhelynél egy vonat halálra gázolt egy embert, ami miatt a vonatok jelentős késésekkel közlekednek a térségben.

A MÁV tájékoztatása szerint a baleset következtében a Lepsény és Siófok közötti szakaszon pótlóbuszokat vezettek be, hogy enyhítsék a közlekedési nehézségeket. A helyszínelés több órán át tart, így az utasoknak hosszabb eljutási időre kell számítaniuk a vonalon. A gázolás áldozata a Nagykanizsáról a Déli pályaudvarra tartó Tópart InterCity vonat útvonalán vesztette életét.

A baleset okozta késések várhatóan a délutáni órákig fennállnak, ezért az utazók türelmét kérik a helyzet rendeződéséig. A tragikus esemény rámutat a vasúti közlekedés veszélyeire, és a közlekedési hatóságok arra figyelmeztetnek, hogy mindenki fokozottan figyeljen a vasúti átjárók közelében.

A dél-balatoni vonal a nyári időszakban kiemelten fontos közlekedési útvonal, így az ilyen jellegű balesetek jelentős hatással vannak az utazók kényelmére és biztonságára. A MÁV folyamatosan tájékoztatja az utasokat az aktuális helyzetről, és mindent megtesznek annak érdekében, hogy a forgalom minél előbb helyreálljon.

A baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják, és további információkat a hatóságok a későbbiekben tesznek közzé. Az utazóknak érdemes előre tájékozódniuk az aktuális menetrendről, hogy elkerüljék a hosszabb várakozást és a kellemetlenségeket.

Főkép forrása:
10perc.hu

További cikkek