Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kizárták a DK egyik alapító tagját, miután kritizálta Gyurcsányékat

10perc.hu
2024. 08. 16.
Kizárták a DK egyik alapító tagját, miután kritizálta Gyurcsányékat

A Demokratikus Koalíció (DK) egyik alapító tagját, Leel-Őssy Gábort kizárták a pártból, miután többször bírálta Gyurcsány Ferenc pártelnököt és a párt vezetését.

„Többségi döntéssel elfogadta az eljárásra kijelölt helyi etikai bizottság határozatát, és kizárta a Demokratikus Koalícióból Leel-Őssy Gábor párttagot a Békés megyei 3. számú választókerületi szervezet tagsága. A helyi etikai bizottság a kizárásra vonatkozó határozatát azzal indokolta, hogy Leel-Őssy Gábor magatartása súlyosan sértette a párt politikáját, működési elveit, normáit” – áll a DK közleményében. Leel-Őssy Gábor az EP-választások után többször is nyilvánosan bírálta a párt vezetését, és etikai eljárást kezdeményezett Gyurcsány Ferenc ellen, amelyet később megszüntettek, őt azonban először felfüggesztették, majd kizárták a pártból - közölte a 24.hu.

„Véget ért egy időszak. Kizárt, hogy az ember megtagadja az elveit. Még akkor is, ha ő maga kizárt. Mondjuk egy pártból. Amikor néhány hónapja, egy csendes délután leírtam a véleményemet, még nem gondoltam, hogy ekkora hajcihő lesz belőle” – reagált a kizárásra Leel-Őssy Gábor, utalva arra, hogy Gyurcsányék folyamatosan hátsó szándékot keresnek bírálatai mögött. „Meg sem fordult a fejükben, hogy nincs hátsó szándék, mindössze van itt egy szivar, aki ragaszkodik az elveihez, az igazsághoz és hangot ad a véleményének. Odáig süllyedtünk, hogy mára Magyarországon hihetetlen és gyanús, ha valakinek véleménye van” – tette hozzá.

A Magyar Narancs tudósítása szerint Leel-Őssyt egy forró hangulatú taggyűlésen zárták ki, amelyet Varju László alelnök vezetett. A DK 42 választókerületi tagjából mindössze tízen jelentek meg a Füzesgyarmaton tartott ülésen, és közülük nyolcan szavaztak Leel-Őssy kizárására.


Főkép forrása:
Leel-Őssy Gábor (Facebook)

További cikkek