Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter transzparens pályázatokat követel a fővárosban

10perc.hu
2024. 08. 09.
Magyar Péter transzparens pályázatokat követel a fővárosban

Magyar Péter, a TISZA Párt vezetője intenzív egyeztetésekbe kezdett Budapest jövőbeni kormányozhatóságának biztosítása érdekében.

A politikus szerint a főváros működőképességének fenntartása és a korrupciós ügyek felszámolása kulcsfontosságú, ennek érdekében pedig minden fővárosi cég vezetését nyílt, transzparens pályázatok útján kell kiválasztani - írta Magyar Péter a Facebook oldalán.

Magyar Péter informális megbeszéléseket folytatott Vitézy Dáviddal, ahol egyetértettek abban, hogy Budapest működésének biztosítása prioritás, és a mutyik megszüntetése érdekében szükséges a cégvezetők átlátható kiválasztása. Kiemelte, hogy a Fidesz és az ellenzék bizonyos erői a jelenlegi status quo fenntartásában érdekeltek, míg a TISZA Párt egy ,,takarékosabb, átláthatóbb és politikai kompromisszumokat is követelő közös munkában hisz."


Továbbá Magyar hangsúlyozta egy korábbi bejegyzésében, hogy a TISZA Párt nem kíván pozíciókat vállalni a fővárosban, és csak olyan előterjesztéseket támogatnak, amelyek a budapestiek érdekét szolgálják. Ezt is csak akkor, ha a jelenlegi politikai és cégvezetői garnitúrát leváltják, és transzparens pályázatokat írnak ki minden pozícióra.

Magyar Péter élesen kritizálta Szentkirályi Alexandrát, a Fidesz bukott főpolgármester-jelöltjét, akiről azt állítja, hogy gyerekes válaszokkal reagál, és gyáván letiltja őt a Facebookon, megakadályozva ezzel a reakció lehetőségét. Magyar szerint a budapestiek június 9-én egyértelműen nemet mondtak Orbán Viktorra és Gyurcsány Ferencre, és a TISZA Párt ennek megfelelően fog dolgozni a Fővárosi Közgyűlésben októbertől.



Főkép forrása:
MTI/Bodnár Boglárka

További cikkek