Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Gyurcsány: Magyar Péter áruló

10perc.hu
2024. 08. 05.
Gyurcsány: Magyar Péter áruló

Gyurcsány Ferenc a legutóbbi Facebook-posztjában éles kritikát fogalmazott meg Magyar politikai szerepvállalásával kapcsolatban.

A Demokratikus Koalíció elnöke „árulónak” nevezte Magyart, aki szerinte „annak a köztársaságnak az elárulója, ami nekünk az életünk.”

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint Magyar nem értette meg, hogy miért nem lehet az Orbán Viktorral szembeni világ vezetője és hozzátette, hogy ő sem tartja magát annak - írta a 24.hu. Továbbá Gyurcsány nem hisz abban, hogy Magyar megtért volna, annak ellenére, hogy „rendes keresztény embernek tekinti, mi több, hirdeti magát.”

Gyurcsány hosszasan elemzi, hogy miért nem tartja hitelesnek Magyar kereszténységét, Pál apostol példáját felhozva. „Magyar adós a bűnbánattal és a bűnvallomással” – írja, utalva arra, hogy szerinte Magyar nem mutatott őszinte megbánást korábbi hibáiért. Gyurcsány szerint bárki jöhet, ahogy Pál is jött, de ő csak a tizenharmadik apostol lett és sosem pályázott Péter, az akkori korai egyház vezetőjének helyére.

Posztjában Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy Magyar nem lesz a Demokratikus Koalíció vezetője. „Ami meg Pétert illeti: az a Péter kőszikla (petros) volt, ez meg egy marék kavics, rosszabb esetben egy játékvödörnyi homok. Az persze kétségtelen, hogy ez utóbbiakra is szükség van. A maguk helyén. Á, hogy azt akarom sugallni, hogy én lennék az a bizonyos szikla?"

Zárásként Gyurcsány hangsúlyozta, hogy nem tartja magát a „sziklának,” hanem egyszerűen „Ferenc, egy pápai fiú.” Posztja végén kijelentette: „Magyarból sok minden lehet. Egy valami nem. Nem lesz a mi vezetőnk.”


Magyar Péter kommentben reagált

A Tisza Párt elnöke a következőket írta: „Már megint egy nehéz reggel Elnök úr, augusztusban már a reggeli napsütés is veszélyes. ui.: No para, nem tervezem a DK vezetését átvenni. Elnök úrnál nincs arra alkalmasabb személy. Még így reggel sem."

Főkép forrása:
Gyurcsány Ferenc Facebook oldala

További cikkek