Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter: Amíg a NER luxus szigeteken nyaral, addig is folytatódik az ország leépítése és széthordása

10perc.hu
2024. 08. 04.
Magyar Péter: Amíg a NER luxus szigeteken nyaral, addig is folytatódik az ország leépítése és széthordása

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke a héten egy Facebook bejegyzésben hosszan sorolta, hogy amíg a NER tagjai 30 milliárdos yachtokon piheni ki az idei zabrálást, addig a 24. órában vagyunk Magyarország állapotát illetően.

Elsőként említi az egyik friss hírt, miszerint országszerte újabb 100 postahivatalt zártak be a héten, majd a paksi atomerőmű kapcsán történt bejelentéssel folytatja, mely szerint a kormány elveszi az ellenzékivé vált Pakstól az atomerőművet, megfosztva ezzel a várost az adóbevételektől. 

- a tegnapi naptól bezártak újabb 100 postahivatalt;
- miután a paksiak leváltották a fideszes polgármestert, a kormány egyetlen tollvonással elrabolt 6 milliárd forintot a várostól és átadja a fideszes megyei önkormányzatoknak szétosztásra. Ugyanezt teszi már régóta a kormány több ellenzéki vezetésű önkormányzattal. Különleges gazdasági övezet létrehozásával egyszerűen elveszi az adott településen keletkező jövedelmet a helyiektől. Budapesttől pedig 75 milliárd forintot von el teljesen jogellenesen évente, szolidaritási hozzájárulás címen, ezzel totálisan ellehetetlenítve bármilyen fejlesztést a fővárosban;
- kijött a héten a magyar gazdaság második negyedéves “növekedéséről” szóló, minden várakozást alulmúló adat, újabb megszorítások szükségességét előrevetítve;


Kitér a héten napvilágot látott adatokra, mely alapján a magyar gazdaság állapota további megszorításokat tehet szükségessé. 

A MÁV illetve a Dunaújvárosi Vasmű ügyét is listázza, és a pofátlanság csúcsaként említi, hogy "a Balatont is széthordó Tiborcz István, saját lábon álló neje, Orbán Ráhel arról értekezik a fideszes MCC feszten, hogy a “Balatont meg kell tartanunk magunknak.”

A teljes lista itt olvasható. 


Főkép forrása:
Péter Magyar Facebook

További cikkek