Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Etikai eljárást kezdeményez a DK egyik alapító tagja Gyurcsány Ferenc ellen

10perc.hu
2024. 08. 02.
Etikai eljárást kezdeményez a DK egyik alapító tagja Gyurcsány Ferenc ellen

Az alapító Leel-Őssy Gábor szerint belterjessé vált a DK elnöksége.

Etikai eljárást kezdeményez Gyurcsány Ferenc ellen Leel-Őssy Gábor, a Demokratikus Koalíció (DK) alapító tagja, az alapszabály megsértésére hivatkozva. Leel-Őssy kritikái miatt Gyurcsány már korábban is támadta őt - közölte a Telex.

Június végén etikai vizsgálat indult Leel-Őssy ellen, miután a június 9-i EP- és önkormányzati választási eredmények óta többször bírálta Gyurcsány Ferencet a Facebookon. Leel-Őssy az elnök visszavonulását sürgette, hogy megújulás jöhessen a pártba. Gyurcsány erre válaszul a politikus kizárását kérte a DK-ból. Az etikai bizottság meghallgatta Leel-Őssyt, és a kizárását javasolta. Leel-Őssy szerint bár fellebbezhetne, a gyakorlatban ezt csak a kizárást kezdeményező testületnél teheti meg.

Leel-Őssy méltatlannak tartja Gyurcsány viselkedését. Már két éve jelezte Gyurcsánynak, hogy a pártban „megkezdődött a paraziták, hiénák vándorlása”, de hiába ígérte Gyurcsány, hogy 2023 nyarára megoldja a helyzetet Békés megyében, semmi sem történt. „Jól összedugták a fejüket, és megállapították, hogy ez a legjobb elnökség, és igazából őket felelősség nem terheli” – mondta Leel-Őssy a júniusi választások utáni helyzetről.

Gyurcsány egy személyes bejelentőjében közölte, hogy a jelenlegi elnökség a legjobb, ezért folytatják a munkát. Leel-Őssy elmondta, ha nem zárják ki, tisztújítást fog kezdeményezni, mivel szerinte a párton belül többen is tudják, hogy „belterjes az elnökség”. Hozzátette: „Ugye a válaszreakció az lett most, hogy ha Gyurcsány Ferencet kritizálják, akkor meghosszabbítjuk Lovasberényig.”

Főkép forrása:
Leel-Őssy Gábor (Facebook)

További cikkek