Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Betiltotta a home office-t a MÁV dolgozóinak Lázár János

10perc.hu
2024. 07. 02.
Betiltotta a home office-t a MÁV dolgozóinak Lázár János

Lázár János döntése a dolgozókat és a szakszervezeteket is meglepte.

A MÁV dolgozóit és a Vasutasok Szakszervezetét megdöbbentette Lázár János építési és közlekedési miniszter döntése, amely betiltotta a home office-t a MÁV-nál, mivel a székházból nemrég kiköltöztetett dolgozók egy részét is otthoni munkavégzésre osztották be - közölte a Telex.

Meleg János, a Vasutasok Szakszervezetének elnöke szerint az új irodaház elkészültéig nincs elegendő irodahelyiség, így a döntés több ezer vasutast érint kellemetlenül, akik korábban a koronavírus-járvány utáni időszakban home office-ban dolgoztak. A szakszervezet szerint a home office lehetősége egyike volt azoknak a kedvező feltételeknek, amiért sokan a MÁV-nál maradtak. Meleg János szerint Lázár János intézkedései nem arattak osztatlan sikert a dolgozók körében, és a mostani döntés olaj lehet a tűzre. 

Pénteken a VDSzSz Szolidaritás is kérte az intézkedés módosítását, mivel az elrendelt intézkedések váratlan volta miatt sok munkavállaló nehéz helyzetbe kerülhet. Múlt héten jelent meg a határozat, amelyben Lázár János július 1-től betiltotta az otthoni munkavégzést a MÁV alkalmazottainak.

A MÁV igazgatósága elköltözik a budapesti Könyves Kálmán körúton található Parkway Irodaházból, és átmenetileg a Mol egyik korábbi székházába költözik Újbudára. A költözéssel járó széttagozódás várhatóan 2027-ig tart, amikor elkészül a MÁV–Volán-csoport közös székháza a lágymányosi területen, a Mol-torony közelében.

Főkép forrása:
Lázár János (Facebook)
Címkék:
#MÁV

További cikkek