Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Gyurcsány Ferencről vélekedett Magyar Péter

10perc.hu
2024. 06. 28.
Gyurcsány Ferencről vélekedett Magyar Péter

Gyurcsány Ferenc poszton maradásáról nyilvánított véleményt Magyar Péter.

„Gyurcsány Ferenc ahelyett, hogy elismerte volna a felelősségét a magyar ellenzék túszul ejtésében és az orbáni kétharmadokban, inkább a magyar választók június 9-i világos döntését támadta és egyértelművé tette, hogy jelenlétével 2026-ban is segíteni kívánja Orbán Viktor hatalomban tartását” - írta a Tisza Párt az MTI-n közzétett közleményében.

Sokan a Demokratikus Koalíció (DK) gyenge európai parlamenti és önkormányzati választási szereplése után Gyurcsány Ferenc pártelnök lehetséges távozására számítottak. Gyurcsány azonban június 26-án egy negyvenhárom perces videóban bejelentette, hogy nem mond le posztjáról, és a párt vezetése is változatlan marad. Gyurcsány szerint: „Úgy látjuk, hogy a mai helyzetben ez a mostani a DK legerősebb felállása, legjobb csapata. Ez akkor is igaz, ha egyikünk sem gondolja, hogy tökéletesek vagyunk.” - közölte a Telex.

A DK a választási kudarcot követően az MSZP lejtmenetének kezdetét Gyurcsány 2009-es miniszterelnöki távozásával magyarázza. Gyurcsány Ferenc bejelentését követően az Index Konkrétan című műsorában Rónai Egonnak adott interjút, amelyben Magyar Péterről is nyilatkozott: „Egyelőre nem tudni, jó alternatíva-e, vagy a magyarországi mérgező fideszes világ egyik mutációja, és ugyanolyan mérgező, mint Orbán Viktor, a különbség csak annyi, hogy a slim-fit ing jobban áll Magyar Péternek.”

A Tisza Párt közleménye szerint nemcsak Gyurcsány Ferenc kezdett újabb ámokfutásba, hanem Orbán Viktor is, csak ő Brüsszelben. „Orbán Viktor a legszorosabb szövetségeseivel is szembemenve ismét egyedül maradt az uniós csúcson, és úgy tűnik, a Fidesz európai parlamenti képviselőivel sem akar senki együtt dolgozni Brüsszelben” – írták.


Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek