Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

"Szemét, hülye, csöves banda": így nevezte a hegyvidéki képviselő az MKKP-t

10perc.hu
2024. 06. 27.
"Szemét, hülye, csöves banda": így nevezte a hegyvidéki képviselő az MKKP-t

Egy bekapcsolva hagyott mikrofon miatt vált hallhatóvá a képviselő véleménye egy testületi ülésen.

Pokorni Zoltán bekapcsolva maradt mikrofonja miatt hallható volt, ahogy Vincze Géza hegyvidéki képviselő sértő megjegyzéseket tett az MKKP-ra (Magyar Kétfarkú Kutya Párt) egy testületi ülés szünetében. Vincze odament Pokornihoz és azt mondta: "Szemét, hülye, csöves banda." Pokorni megpróbálta nyugtatni, mondván: "nyugi, nyugi, ne húzd fel magad", de Vincze folytatta: "Én voltam már egy-két helyen, arab országokban, ott se volt ekkora hülyeség." Pokorni erre kedélyesen azt válaszolta: "ne bántsd az arabokat." - közölte a Telex.

Vincze haragját az váltotta ki, hogy Pokorni szünetet rendelt el, mert Kovács Gergely, a frissen megválasztott kutyapárti polgármester nem volt jelen az „Egészséges utcák” projekt bemutatásánál. Pokorni ezt mondta: "Ezt nekik kell megvalósítani. Szünet van, ameddig a megválasztott polgármester be nem fárad." Az ülést végül folytatták, Pokorni pedig odaszúrt Kovácsnak, amikor visszatért: "Az előző rész tartalmából."

Vincze Géza 2019-ben az ellenzék közös jelöltjeként, az MSZP színeiben jutott be a képviselő-testületbe, idén pedig a Szolidaritás Mozgalom jelöltjeként indult a polgármesteri székért, de nem jutott be a testületbe és a polgármester-választáson 2,69 százalékot ért el.

Pokorni a szerdai ülést azért hívta össze, hogy "megszavazzák még számunkra a legfontosabb döntéseket". Kovács szerint a napirendi pontok között szerepelt egy módosítás, ami lehetővé tenné Tiborcz Istvánhoz köthető cég számára egy nagy terület beépítését a Svábhegyen. Az önkormányzat szerint a módosítás a szintterületi mutató csökkentésével és a zöldterület arányának növelésével járna, amit Kovács hisztériakeltésnek nevezett. Kovács a szerdai ülésen előterjesztést nyújtott be, amelyben felsorolta azokat a területeket, amelyeket a távozó testület ne módosítson. Pokorni erre reagálva kijelentette: "ennek a testületnek a mandátuma szeptember végéig tart, pont." Kovács előterjesztését a fideszes többség leszavazta.

A jelenet az ülés közvetítésén is látható 1:15:00-tól.


Főkép forrása:
Kovács Gergely (Facebook)

További cikkek