Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Kiemelt beruházássá tenné a szegedi BYD-gyárhoz kapcsolódó fejlesztéseket a kormány

10perc.hu
2024. 06. 20.
Kiemelt beruházássá tenné a szegedi BYD-gyárhoz kapcsolódó fejlesztéseket a kormány

Nemzetgazdasági biztonsági okra hivatkozva kiemelné a szegedi fejlesztéseket a kormány.

A magyar kormány jelentős átalakításokat tervez Szeged térségében, többek között az M43-as autópálya és a vasúti infrastruktúra fejlesztésére vonatkozóan - közölte a Portfolio.

A kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt beruházássá nyilvánította a szegedi BYD-gyárhoz kapcsolódó fejlesztéseket, amely magában foglalja az M43-as autópálya építését is. Az új rendeletmódosítások értelmében egyszerűsített hatósági eljárások várhatóak a közlekedési és víziközmű-fejlesztések terén a régióban. A közlekedésfejlesztési projektek között kiemelt jelentőségű lesz az 5-ös számú főút és az M43-as autópálya közötti szakasz fejlesztése, valamint az 502-es számú főút meghosszabbítása.

Szegeden további közúti és vasúti infrastruktúra fejlesztések is kiemelt beruházásként lesznek kezelve. Ide tartozik például a Vértói úton található vasúti átjáró átalakítása és a szegedi ipari parkhoz kapcsolódó vasúti infrastruktúra fejlesztése. A víziközmű-beruházások terén is jelentős változások lépnek életbe. A Szeged Ipari Park ivóvízellátásának és szennyvízelvezetésének fejlesztése kiemelten közérdekű beruházássá válik, amelyet a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főispánja koordinál. A kormány célja a projektek gyorsabb és hatékonyabb kivitelezése.

A módosítások szorosan kapcsolódnak a BYD gyárépítéséhez, amely a 300 hektáros ipari parkot átvette, miután a Pick elvetette eredeti üzemépítési terveit. A kínai autógyártó folyamatosan kért alapozási engedélyeket a területre, amely mára "betelt". Az új gyártórészleg az M43-as autópálya mentén további területeken helyezkedik majd el, csökkentve a távolságot a Béketelepi városrész Liliom Lakóparkjához, amely a legközelebb esik a jövőbeli gyárhoz.

Főkép forrása:
Gyorgy Kovacs/Flickr
Címkék:
#Szeged

További cikkek