Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

73 milliós osztalékot vett fel a Schadl-Völner-ügy végrehajtója, miután 2,5 millióra mérsékelték büntetését

10perc.hu
2024. 06. 20.
73 milliós osztalékot vett fel a Schadl-Völner-ügy végrehajtója, miután 2,5 millióra mérsékelték büntetését

Az Ítélőtábla szerint túlzottan került megállapításra a büntetés összege.

A Schadl-ügy nyolcadrendű vádlottja, M.E., aki beismerte, hogy megbízatásáért kenőpénzt fizetett Schadl Györgynek, februárban 2,5 millió forint pénzbüntetést kapott, miután a Fővárosi Ítélőtábla mérsékelte az első fokon kiszabott 5 milliós büntetést. Ugyanakkor M.E. 73 millió forintos osztalékot vett ki végelszámolás alá került végrehajtói irodájából – írja a hvg.

A Fővárosi Ítélőtábla azzal indokolta a büntetés csökkentését, hogy azt eltúlzottan állapította meg az elsőfokú bíróság. Magócsi István tanácsvezető bíró kifejtette, hogy a végrehajtók vagyoni és jövedelmi viszonyai nem térnek el jelentősen az átlagtól, és eltartásra szoruló rokonaik vannak.

M.E. végrehajtói irodája, a Dr. Majorosi Eszter Végrehajtói Iroda, június eleje óta áll végelszámolás alatt, és a vádlott 73 milliós osztalékot vett fel belőle, ami az éves nettó átlagjövedelem 14-szerese. Az iroda 2018 augusztusától 2021 novemberéig 426 millió forint profitot termelt, amelyből a vádak szerint 254 millió forint osztalékot adott Schadl Györgynek, aki ezért 57 millió forintot fizetett neki.

“Nem nyilatkozom, éppen eleget rángatott már a sajtó.” – reagált M.E. a 24.hu megkeresésére. A Fővárosi Ítélőtábla közölte, hogy a bíróság rendszerint elfogadja a terhelti állításokat, ha azok nem állnak kirívó ellentétben az ügyiratokkal. A végrehajtói iroda május 30-án benyújtott beszámolóját februárban nyilvánvalóan nem vehette figyelembe.

Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség sajtószóvivője tájékoztatta a lapot, hogy az enyhítés az ítéleti belső arányossággal és azzal indokolható, hogy a terhelt gyeden van. Hozzátette, hogy M.E. végrehajtói tevékenységéből származó jövedelme már nem bűnös módon szerzett összeg, így annak elkobzására nincs lehetőség.

Főkép forrása:
444 (Facebook)

További cikkek