Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Így reagált Gyurcsány Ferenc a DK választási vereségére

10perc.hu
2024. 06. 18.
Így reagált Gyurcsány Ferenc a DK választási vereségére

Videóban reagált Gyurcsány Ferenc a DK Európai Parlamenti választási vereségére.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke, az EP-választási eredmény után videóban beszélt a közösségi oldalán. Kiemelte, hogy egy vereség után mindig felmerülnek kérdések, mint például: miért szenvedtek vereséget, kik a felelősök, és hogy jár-e ez bármilyen következménnyel, például lemondással. „Bárki, dehát legtöbbször nyilván az elnök neve merül fel ilyenkor” – utalt saját magára.

Gyurcsány szerint ezek a kérdések természetesek, és szembe kell nézni velük, valamint meg kell fontolni a válaszokat - közölte a 24.hu. Egy rövid kitérőben az újonnan vett okostelefon beállításának nehézségét hozta fel példaként, jelezve, hogy a politikai döntések meghozatala ennél sokkal bonyolultabb. „Akik ismernek engem, azok szerintem sejtik, hogy nekem egyik-másik kérdésre nyilván van válaszom” – jelentette ki, majd hozzátette, hogy a párt közös álláspontja a fontos, és szeretné elkerülni a nyilvános vitákat Gyurcsány Ferenc, Dobrev Klára, Molnár Csaba vagy Vadai Ágnes véleményéről.

Gyurcsány hangsúlyozta, hogy a párt jelenleg széles tömegek bevonásával vitatja meg a történteket, és az elnökségi ülésen fogják összegyűjteni a tapasztalatokat. Közös véleményt fognak kialakítani arról, hogy elrontottak-e valamit, és ha igen, mit fognak másként csinálni a jövőben. Szerinte az emberek érezni fogják majd a DK működésén, hogy levonták a választási vereség következtetéseit. Azt azonban nem említette, hogy mikor lesznek meg a válaszok az említett kérdésekre.


Főkép forrása:
Gyurcsány Ferenc (Facebook)

További cikkek