Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Donáth Anna reagált a Momentum eredményeire

10perc.hu
2024. 06. 10.
Donáth Anna reagált a Momentum eredményeire

A választás éjszakáján tartott eredményváron értékelt Donáth Anna.

Donáth Anna éjjel egykor tartott beszédet a Momentum eredményváróján, ahol keserédes hangulatban értékelte az önkormányzati választások eredményeit és az EP-választásokat. Kezdésként felsorolta a Momentum jelöltjeinek győzelmeit: Zuglóban Rózsa András, Józsefvárosban Pikó András, Terézvárosban Soproni Tamás, Vámospércsen Kosztin Mihály, Bánrévén pedig Kovács József nyertek. Ezen kívül kiemelte a Momentum által támogatott Baranyi Krisztina, Pintér Bence és Tóth Gergely sikereit is - közölte a Telex.

Az EP-választás eredményével kapcsolatban Donáth elmondta, hogy bár nem számítottak rá, úgy tűnik, nem érik el az öt százalékot. Köszönetet mondott annak a 120 ezer embernek, akik a Momentum értékeire szavaztak. Hangsúlyozta, hogy a Momentum már több kudarcot is átélt, de mindig felálltak, és sosem próbálták elkenni a hibákat. Churchill szavait idézve kiemelte, hogy "a győzelem sosem végleges, a vereség sosem végletes."

A beszéd végén Donáth külön kiemelte Cseh Katalin munkáját, mondván: „Katka teljesítményét nem százalékokban mérik, hanem abban a kapcsolati tőkében, hogy az Európai Parlamentben pontosan tudják, mi az a Momentum.”

Frissítés!

Időközben Donáth Anna Facebookon jelentette be, hogy vállalja a felelősséget a választások eredményéért, és lemond a pártelnöki pozícióról.


Főkép forrása:
MTI/Vasvári Tamás

További cikkek