Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Nagyszabású lufikiállítás nyílt Budapesten

10perc.hu
2024. 06. 05.
Nagyszabású lufikiállítás nyílt Budapesten

Megnyitotta kapuit Budapest legújabb szuperprodukciója, a LUFILAND kiállítás.

A BOK Csarnokban látható attrakcióban 4000 négyzetméteren több, mint 500.000 környezetbarát lufiból épült fel többek között a Lánchíd, az Eiffel-torony, a Szfinx, a New York-i Szabadság-szobor és a pisai ferde torony mása. A kiállítást Guido Verhoef világhírű lufiszobrász álmodta meg, az elmúlt két hétben irányításával naponta közel 100 önkéntes dolgozott 18 országból azon, hogy felépüljön a grandiózus produkció - közölte hírportálunkkal a LUFILAND.

Forrás: Lufiland 

A látogatóinak igazi kalandban lehet részük, a kapun belépve először az űrben találják magukat, majd egy labirintuson keresztül öt kontinens csodáit fedezhetik fel. A legtöbb lufit - 190 ezer darabot - a labirintushoz használták fel, de több ezer léggömbből épült meg az egyiptomi piramis, valamint a maja templom is. Minden lufi környezetbarát anyagból készült.Forrás: Lufiland

Guido Verhoef holland lufi designer 15 éves korában kezdett el a különleges alapanyagból szobrokat építeni, mára tökéletesre fejlesztette a technikát és világszerte ismerik a nevét. Munkáját további 20 mester segítette Budapesten, az itt elkészült szobrokat ilyen formában még soha sehol nem láthatta a közönség, világpremier született a magyar fővárosban. 

„Igazi mesebeli világot építettünk fel, szeretnénk, ha életreszóló élménnyel gazdagodnának a látogatók. A gyerekekre külön is gondoltunk, hiszen a kiállítás része az az ezer négyzetméteres “fun zone”, ahol nyugodtan szabadjára engedhetik kreatív energiáikat”

- mondta el Guido Verhoef.

Forrás: Lufiland

A LUFILAND felépítése igazi logisztikai próbatétel volt, hiszen a világ 18 országából érkeztek önkéntesek - több tucatnyian Magyarországról -, hogy részesei legyenek az élménynek és segítsenek a lufiszobrok megalkotásában. A több, mint félmillió léggömböt egyenként fújták fel, hajtogatták, majd helyezték el a grandiózus alkotásokon. A kiállítás alatt képzett szakemberek gondoskodnak arról, hogy a lufikreációk mindig a legjobb formájukat hozzák.

A LUFILAND limitált ideig, augusztus közepéig lesz látható a BOK Csarnokban.

Főkép forrása:
Forrás: Lufiland
Címkék:
#Budapest

További cikkek