Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tavaly 40%-kal több jegyet vásároltak a balatoni automatákból

10perc.hu
2024. 06. 01.
Tavaly 40%-kal több jegyet vásároltak a balatoni automatákból

A MÁV 37 új és felújított jegyautomatát helyezett üzembe a Balaton partján, melyeknek köszönhetően 40%-kal nőtt az automatákból vásárolt jegyek száma.

A Balaton partján található 37 új és felújított jegyautomata jelentős népszerűségnek örvend az utasok körében. 2023-ban 626 ezer jegyet vásároltak ezekből, ami 40%-os növekedést jelent az előző évhez képest - tudatta közleményében a MÁV-START.

Az északi parton Balatonakarattyától Tapolcáig, a nyugati parton Keszthelyen, míg a déli parton Lepsénytől Balatonszentgyörgyig találhatók az automaták. Siófokon és Balatonfüreden két új típusú jegykiadóautomata is rendelkezésre áll, tovább növelve a vásárlási lehetőségeket.

Az automaták üzemkészsége 97% feletti, a MÁV-START gyorsan javítja a meghibásodásokat, biztosítva a folyamatos működést. A jegyautomatákból nem csak a népszerű Balaton 24 jegyek, hanem ország- és vármegye-bérletek, valamint napijegyek is megvásárolhatók.

Azokon az állomásokon, ahol automata működik, csak érvényes menetjeggyel lehet felszállni a vonatokra, a vonaton pedig menetjegy csak pótdíjjal vásárolható. A balatoni vonatokon, mint a Tópart és Balaton IC-k, valamint a Kék Hullám és Jégmadár expressz vonatokon helyjegy váltása kötelező.

A MÁV-START május 13-tól június 21-ig az előszezoni menetrend szerint sűrűbben indítja a vonatokat a Balatonhoz, június 22-től pedig a főszezoni menetrend élesítésekor további járatokkal bővítik a szolgáltatást. Így a keleti országrészt is közvetlen járatok kötik össze a Balatonnal, elősegítve a tó környéki turizmus fejlődését és hozzáférhetőségét.

Főkép forrása:
MAV

További cikkek