Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Békemenet - Megérkezett a menet a margitszigeti Alsó-nagyrétre

MTI
2024. 06. 01.
Békemenet - Megérkezett a menet a margitszigeti Alsó-nagyrétre

A résztvevők "NO WAR" feliratú molinó mögött sorakoztak fel.

Megérkezett a Civil Összefogás Fórum (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet szombat délután három óra előtt a margitszigeti Alsó-nagyrétre. Amikor a menet eleje az Alsó-nagyrétre ért, a vége még az Országháznál járt a szemerkélő esőben.

A tömeg az id. Antall József rakpart, Jászai Mari tér, Margit híd útvonalon keresztül vonul a szigetre. Az esőben gyülekezők a rakpart Akadémia és szállodasor közti területén álltak, valamint téren, a környező utcákban, a rakparton és a Lánchídon is várakoztak a szimpatizánsok.

A molinó mögött, a tömeg elején Deutsch Tamás, a Fidesz-KDNP EP-listavezetője, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke, ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF-CÖKA szóvivője, Bencsik András, a Demokrata című hetilap főszerkesztője, Bayer Zsolt publicista, Fricz Tamás politológus, Csizmadia László, a CÖF alapítója, Stefka István újságíró, Széles Gábor vállalkozó, Fásy Ádám előadóművész, Pataky Attila, az Edda frontembere volt látható.

A résztvevők közül többen "Hajrá Magyarország!", "Fidesz", "Szavazz! Június 9.", "No war, No gender, No migration" feliratú, illetve helységnevekkel feliratozott zászlókat tartottak a magasba, és megjelent egy European Union Civil Cooperation Council feliratú zászló is.

Menet közben a Himnuszt és a Kossuth nótát is énekelték, a tömeg a "Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!", a "Hajrá Fidesz!" valamint az "árad a Duna, apad a Tisza" jelszavakat is többször skandálta.

A nemzeti színű mellett, székely, német és svéd zászlók is feltűntek a menetben.

Főkép forrása:
MTI/Balogh Zoltán

További cikkek