Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Továbbra is javítóintézetben tartják a bőnyi késelő diákot

10perc.hu
2024. 05. 29.
Továbbra is javítóintézetben tartják a bőnyi késelő diákot

Életkora miatt továbbra is javítóintézetben tartják a diákot.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája meghosszabbította a bőnyi késelés gyanúsítottjának letartóztatását további három hónapra, a tárgyalás előkészítése során hozott határozatig. A gyanúsítottat továbbra is javítóintézetben tartják fogva életkorára való tekintettel- közölte a 24.hu.

A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve indokoltnak látta a legsúlyosabb kényszerintézkedés meghosszabbítását, amely a személyi szabadság elvonásával jár. Az április végén történt eset során egy 12 éves tanuló egy 25 centiméteres konyhakéssel sebesítette meg diáktársát a Győrhöz közeli Bőny általános iskolájában. Az áldozatot életveszélyes állapotban szállították a győri kórházba mentőhelikopterrel. Később kiderült, hogy a késelő kislány halállistát vezetett.

A bíróság határozatát azzal indokolta, hogy további nyomozati cselekmények szükségesek az eljárás során. A gyanúsított szabadlábon hagyása esetén fennállhat a bizonyítási eljárás megnehezítésének veszélye, például tanúk befolyásolásával. A gyanúsítottnál talált lista és a tervezett bűncselekmények alapján a bíróság a bűnismétlés veszélyét is figyelembe vette a letartóztatás meghosszabbítása során.

Főkép forrása:
Bőny Község Hivatalos Oldala (Facebook)

További cikkek