Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Egyre több magyar influenszer határolódik el a nemzetközi találkozótól

10perc.hu
2024. 05. 29.
Egyre több magyar influenszer határolódik el a nemzetközi találkozótól

A közelmúltban zajlott influenszer - találkozó hatalmas visszhangot váltott ki, vegyes véleményekkel.

A Budapest Influencer Trip célja a főváros népszerűsítése volt, de a részletek napvilágra kerülésével egyre több magyar influenszer távolodik el az eseménytől - közölte a GSPLus.

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) által szervezett Budapest Influencer Trip nagy port kavart. Az eseményre milliós elérésű külföldi influenszereket és számos magyar tartalomgyártót hívtak meg, hogy luxuskörülmények között promótálják Budapestet. A résztvevők között volt Haley Kalil, egykori amerikai modell is, aki videójában nem is említette Budapestet, csak Európát, ami utólag kérdéseket vetett fel a promóció hatékonyságáról.

A magyar influenszerek közül sokan kaptak negatív visszajelzéseket követőiktől, mivel az eseményt állami finanszírozásból tartották, és sok olyan tartalomgyártó is megjelent az eseményen, akik korábban többször fogalmaztak meg kormánykritikus véleményt, és ez ellentmondásos volt számukra. 

Például Viszkok Fruzsi, akinek 414 ezer követője van Instagramon, kiállt a részvétel mellett, míg mások, mint Hédinke, a turizmus népszerűsítésének fontosságát hangsúlyozták.

Viszkok Fruzsi később kifejtette véleményét Instagramon: "Értetlenül állok a mérhetetlen gyűlölet mellett, amit ez az eseményen való részvételem kiváltott emberekből, ám azt is látom, hogy mindennapjainkat annyira átjárják a gyűlöletkeltő kampányok, hogy ez már mindenre kiterjed. Minden megnyilvánulás, esemény, cselekvés, politikai színezetet kap, akkor is, ha semmi ilyen háttere nincs a valóságban. Azt gondolom, hogy aki régebb óta követ, az pontosan tudja, hogy milyen az értékrendem, aki pedig amúgy sem kedvel, annak az csak egy jó indok arra, hogy még egy ok miatt ne kedveljen. Nem meggyőzni akarok mindenkit, hanem felhívni a figyelmet arra, hogy nem minden fekete-fehér a világon, a gyűlöletkeltés pedig soha nem megoldás semmire. Tudom, hogy aki akar, ebben is fogást fog keresni, de többet nem szeretnék reagálni erre a témára." 

Az eseményen részt vevő influenszerek közül sokan követőket vesztettek, és kritikák kereszttüzébe kerültek. 

A kritikákra több résztvevő is reagált. Volt, aki nemes egyszerűséggel (nem foglalkozva azzal, hogy az internet nem felejt), törölte az eseményen készült tartalmait, mások azzal védekeztek, hogy nem tudták, milyen eseményre mennek, illetve olyan is volt, aki azzal indokolta a részvételét, hogy szereti a várost, és politikától függetlenül fontos számára Budapest népszerűsítése, esetleg csak szeretett volna egy szép helyen időt tölteni a barátaival. - írja a Noizz. 

Természetesen voltak olyan hazai meghívottak is, akik nem fogadták el a meghívást. 

Molnár-Szilágyi Szilvia például nem vett részt az eseményen, és hangsúlyozta, hogy az ilyen rendezvényekre szánt pénzt hasznosabb célokra is fel lehetne használni, mint például az oktatás vagy az egészségügy támogatására.

Az esemény részleteit, a meghívókat és a programokat Bányai Judit mutatta be a Jólvanezígy 328. adásában, amelyben azt is láthatjuk, hogy az influenszerek milyen luxus helyszíneken jelentek meg, és milyen programokon vettek részt, például a Halászbástyán és az Operaházban tartott rendezvényeken.

Az adás itt tekinthető meg:


Főkép forrása:
Wally Gobetz/Flickr
Címkék:
#Budapest

További cikkek