Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Június 1-re eldőlhet, hogy visszaléptetik-e Szentkirályi Alexandrát

10perc.hu
2024. 05. 28.
Június 1-re eldőlhet, hogy visszaléptetik-e Szentkirályi Alexandrát

Az ATV értesülései szerint a Békemenet napjáig, június 1-ig ez biztosan eldől majd, hogy visszalép-e Szentkirályi Alexandra, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje Vitézy Dávid, az LMP jelöltjének a javára. 

Egy közvélemény-kutató felmérést végzett arról az eshetőségről is, hogy mi történne, ha Vitézy Dávid vagy Szentkirályi Alexandra visszalépne. Karácsony Gergely a Telexnek nyilatkozva elmondta, hogy tudomása van egy olyan felvétel létezéséről, amely bizonyítja, hogy mérik: a korábbi kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra, aki a Fidesz színeiben indul főpolgármester-jelöltként, visszalépjen-e.

Az ATV hétfői beszámolója szerint forrásaik megerősítették, hogy valóban vizsgálják Szentkirályi visszalépésének lehetőségét a Republikon intézet felmérése alapján, amely szerint Karácsony Gergely mögött 25 százalékon áll, míg Vitézy Dávid 21 százalékon. Azt is mérik, mi történne, ha Vitézy lépne vissza. Egyik forrásuk szerint a döntés legkésőbb a Békemenet napjáig, június 1-ig megszületik.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, a legutóbbi kormányinfón nem árult el konkrétumokat Szentkirályi Alexandra esetleges visszalépésével kapcsolatban. Elmondta, hogy a kormányüléseken nem szoktak főpolgármester-jelöltekről tárgyalni, de kifejezte örömét az iránt, ha Budapestnek fideszes főpolgármestere lenne. A pontos részleteket és a kérdésekre adott válaszokat nem fejtette ki.

Főkép forrása:
Szentkirályi Alexandra Facebook oldala
Címkék:
#Budapest

További cikkek