Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Sulyok-ügy: A Magyar Ügyvédi Kamara kiáll a köztársasági elnök mellett

10perc.hu
2024. 05. 27.
Sulyok-ügy: A Magyar Ügyvédi Kamara kiáll a köztársasági elnök mellett

A Magyar Ügyvédi Kamara mély aggodalmát fejezi ki a köztársasági elnököt ért súlyos vádak miatt.

A Magyar Ügyvédi Kamara megdöbbenéssel fogadta a köztársasági elnököt ért vádakat. Egy politikai párt "köztörvényes bűnözőnek" és "a földmaffia kiszolgálójának" nevezte Sulyok Tamást korábbi ügyvédi tevékenysége miatt.

A kamara hétfőn közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben mély aggodalmát fejezi ki a politikai csatározások hevében megfogalmazott vádak miatt. Ezek a kijelentések nemcsak a köztársasági elnöki intézménybe, hanem az ügyvédségbe vetett közbizalmat is súlyosan sértik.

A Magyar Ügyvédi Kamara hangsúlyozza, hogy Sulyok Tamás ügyvédi hivatását nagy közmegbecsüléssel végezte. Tudományos és alkotmánybírói tevékenysége során mindenkor kiállt az ügyvédi és kamarai függetlenség mellett. Ezért a jogállamiság és közbizalom alappillérének tekintett, és a kamara külön köszönetet mond neki.

A közbizalmat érő támadások ellen a kamara határozottan fellép. Minden esetben eljár az ügyvédi tevékenységre vonatkozó jogszabályokat vagy etikai szabályokat sértő kollégákkal szemben. Ugyanilyen határozottsággal lép fel az ügyvédeket méltatlan támadások ellen, legyen szó akár ügyvédi, akár közéleti tevékenységükről. Az ügyvédségbe vetett közbizalom megóvása alapvető feladata a kamarának.

Főkép forrása:
MTI/Illyés Tibor

További cikkek