Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Donáth Anna mégis részt vesz a köztévés vitán

10perc.hu
2024. 05. 27.
Donáth Anna mégis részt vesz a köztévés vitán

Donáth Anna mégis elfogadta az MTVA meghívását a május 30-i EP-listavezetők vitájára, feltételek nélkül.

Donáth Anna, a Momentum elnöke, mégis elmegy az MTVA által szervezett EP-listavezetők vitájára, annak ellenére, hogy nem fogadta el a vita feltételeit - írja az ATV.hu.

Donáth Anna részt vesz az MTVA vitán, feltételek nélkül

Donáth Anna, a Momentum elnöke, mégis elfogadta az MTVA meghívását a május 30-i EP-listavezetők vitájára, bár nem írta alá a feltételeket.

A Momentum elnöke, Donáth Anna, két napja még azt nyilatkozta, hogy nem fogadja el az MTVA által május 30-ára meghirdetett EP-listavezetők közötti vita feltételeit, és a nyilatkozatot sem hajlandó aláírni. Azonban a helyzet megváltozott, és Donáth Anna mégis ott lesz az MTVA-vitán – erősítette meg Varsányi Áron az ATV Start című műsorában.

Varsányi Áron, a Momentum szóvivője szerint a köztévé vezetése „megfutamodott”, és így szívesen látják a párt elnökét, annak ellenére, hogy nem fogadta el a vita feltételeit és nem írta alá az erről szóló nyilatkozatot. A Momentum friss közleménye szerint „az MTVA hivatalos válasza alapján a nyilatkozat kitöltése nélkül is várják a résztvevőket”.

Donáth Anna a következőket nyilatkozta: A képviselői esküm és a saját lelkiismeretem elárulása lett volna, ha az aláírásomat adom a cenzúrához.” Hozzátette, hogy a feltételek elfogadása számára provokáció lett volna, és „meghátráltak. 'Szeretettel' várnak.”

Donáth Anna hangsúlyozta: „Én továbbra is abban hiszek, hogy értékalapon kell politizálni. És nem játszom a játékszabályaik szerint. Ahogy a Momentum sem.”

Főkép forrása:
Donáth Anna Facebook oldala

További cikkek