Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Több fideszes jelölt is függetlenként próbált indulni Siófokon

10perc.hu
2024. 05. 23.
Több fideszes jelölt is függetlenként próbált indulni Siófokon

A Helyi Választási Bizottság elmarasztalta őket Siófokon.

A siófoki választások során nyolc kormánypárti képviselőjelölt közül négyet elmarasztalt a Helyi Választási Bizottság (HVB) azért, mert függetlenként tüntették fel magukat vagy egyszerűen kihagyták a Fidesz nevét a kampányanyagokból. A Magyar Narancs beszámolója szerint két siófoki fideszes jelölt kampányanyagain függetlenként szerepeltek, ami az MSZP bejelentését követően törvénysértőnek minősült, mivel a választók megtévesztésének számít a támogató pártok nevének elhallgatása.

Az érintett jelölteket a választási bizottság felszólította, hogy korrigálják a kampányanyagaikat, mivel a választók döntését nem csak a jelölt személye, hanem a jelölőszervezet is befolyásolhatja. Például Leányvári Krisztina először független képviselőjelöltként indult, majd később a Fidesz és a KDNP neve is megjelent a kampányanyagán, igaz, nagyon kisméretű betűkkel.

Két másik induló nem állította, hogy függetlenek lennének, de kihagyták a Fidesz-KDNP támogatását a kampányanyagaikból, amit a HVB szintén törvénysértőnek és megtévesztőnek minősített. A Magyar Narancs szerint a Fidesz egy olyan polgármesterjelöltet is támogat Siófokon, aki hivatalosan függetlenként indul, Gyulai Lászlót, aki korábban a járási kormányhivatalt vezette.

A Telex szerint Budapesten is hasonló kampánystratégia figyelhető meg: a Fidesz polgármester- és képviselőjelöltjei plakátjain a megszokott narancsszín helyett kék, arany és zöld árnyalatok dominálnak.


Főkép forrása:
András Gróf (Facebook)
Címkék:
#Politika

További cikkek