Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Bizonytalan Magyar Péter politikai megítélése a Publicus szerint

10perc.hu
2024. 05. 14.
Bizonytalan Magyar Péter politikai megítélése a Publicus szerint

Sok szavazó bizonytalan abban, hogy milyen politikai nézetű Magyar.

A Publicus Intézet friss felmérése szerint Magyar Péter politikai hovatartozása körül nagy a bizonytalanság. A megkérdezettek 21 százaléka jobboldalinak, 23 százaléka baloldalinak, 32 százaléka pedig középen állónak tartja. 15 százalék nem tudta besorolni, míg 9 százalék nem válaszolt a kérdésre - közölte a 24.hu.

A kormánypárti szavazók 55 százaléka baloldalinak tartja Magyar Pétert, míg az ellenzéki szavazók 37 százaléka jobboldalinak, 39 százaléka pedig középen állónak látja. A Tisza Párt hívei közül 56 százalék véli úgy, hogy Magyar Péter középen áll, míg 19 százalék jobboldalinak, 5 százalék pedig baloldalinak tartja.

A lap szerint a válaszadók 60 százaléka szerint a Tisza Párt bejut a parlamentbe 2026-ban. Két év múlva 20 százalék biztosan, 11 százalék pedig valószínűleg a Tisza Pártra szavazna. A megkérdezettek 4 százaléka valószínűleg, 49 százaléka pedig biztosan nem szavazna rájuk. Az ellenzéki szavazók közül 23 százalék biztosan, 17 százalék valószínűleg támogatná a Tisza Pártot, míg a fideszesek 92 százaléka biztosan nem.

Magyar Pétert a válaszadók 26 százaléka tartja alkalmasnak a miniszterelnöki posztra, míg 61 százalék nem. Bár sokan úgy vélik, hogy Magyar Péter ártani tud a Fidesznek, 68 százalék nem gondolja, hogy képes lenne leváltani Orbán Viktort. A válaszadók 14 százaléka szerint a Tisza Párt a kormánypártokra, 30 százalék szerint az ellenzékiekre, míg 36 százalék szerint mindkét oldalra veszélyt jelent.

A felmérés alapján a válaszadók fele úgy véli, hogy Magyar Pétert valaki irányítja, de abban nagy a bizonytalanság, hogy ki lehet az. A megkérdezettek 19 százaléka Gyurcsány Ferencet, 14 százaléka Soros Györgyöt, 7 százaléka Orbán Viktort nevezte meg. Csányi Sándor és Rogán Antal 2-2 százalékot, Pintér Sándor és Lázár János pedig 1-1 százalékot kapott.

Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek