Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Több ellenzéki párt is feltételekhez köti a közmédiában való részvételt

10perc.hu
2024. 05. 13.
Több ellenzéki párt is feltételekhez köti a közmédiában való részvételt

Az ellenzéki pártok közleményeikben fogadták a döntést.

Magyar Péter és Toroczkai László is feltételeket szabnak a közmédiában való részvételhez az EP-választási vitán. Magyar örömmel fogadja a meghívást, de feltételezi, hogy a vita élőben, főműsoridőben zajlik. Toroczkai hasonlóképpen élő közvetítést és főműsoridőt kér. Mindketten hangsúlyozzák a valódi pártok támogatottságának jelentőségét és a demokratikus vita fontosságát.

"Először is örülök, hogy 18 év után sikerült elérnünk, hogy a Fidesz listavezetője kénytelen legyen leülni egy választási vitaműsorban a kihívókkal" – írja Magyar Péter Facebook-oldalán azután, hogy az ő pártját is meghívta a köztévé arra a vitára, amelyet az EP-választás listavezetőivel szervez. „Előre jelzem, hogy a TISZA Párt nem fogadja el, ha nem élőben, vagy nem főműsoridőben kerül sor a vitára. Ahogy az sem elfogadható, ha egyszerre akarják leültetni mind a 11 listát állító pár listavezetőjét, hiszen úgy semmilyen érdemi vita nem folytatható és nem is tükrözné a pártok támogatottságának mértékét”. 

"Amennyiben az összes EP-listavezető nem egyszerre venne részt a vitán, meg se próbáljanak minket parlamenten kívüli, valós szervezettség és társadalmi támogatottság nélküli pártok mellé ültetni!" - hozzátette Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke, feltételezve az élő közvetítést és főműsoridőt az EP-választási vitához. 

A vitáról először Dobrev Klára posztolt Facebook - oldalán. "A vezérigazgató azt írja, hogy “(…) megkezdtük egy nyilvános vita megszervezését az EP-választáshoz kapcsolódóan. Így hamarosan pártjának elnöke, Gyurcsány Ferenc és valamennyi jogerősen listát állító párt elnöke kézhez veheti a DMSZ és MTVA hivatalos megkeresését. Tehát lesz vita! A részletekre majd érdemes lesz figyelni, hiszen jól ismerjük a “köztévét”. 

Magyaron, Toroczkain és Dobreven kívül Donáth Anna a Momentum elnöke és Magyar Kétfarkú Kutyapárt egykori polgármesterjelöltje, Mészáros László is jelezte, hogy meghívást kapott az MTVA-tól.




Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek