387.60 Ft

357.43 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hatmilliárd forintért vásárolt fel egy vidámparkot az Erzsébet-tábor alapítványa

10perc.hu
2024. 05. 10.
Hatmilliárd forintért vásárolt fel egy vidámparkot az Erzsébet-tábor alapítványa

Az alapítvány már tavaly nyáron hozzájutott a parkhoz.

A Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány, amely az Erzsébet-táborokat is üzemelteti, mintegy 6 milliárd forintért vásárolta meg a Zobori Élmény Parkot Zalaszentgróton. A vidámparkot 2023 áprilisában, 5 évnyi működés után bezárták, de  az Alapítvány célja, hogy újjáélessze a népszerű turisztikai attrakciót - közölte az ATV. 

A Zobori Élmény Parknak jutott állami pénzekből is, körülbelül egymilliárd forintot kaptak a Zalaszabarra telepített hullámvasútra, aminek átadóján Rogán Antal is jelen volt. és a régió egyik legkedveltebb szabadidős célpontjává vált, 2023-ban 40 ezren keresték fel. A parkban hullámvasút, gokartpálya, vízi játékok és számos más izgalmas attrakció várta a látogatókat.

Az alapítvány már 2023 júniusában tulajdonába került a területnek, noha akkor még elidegenítési tilalom és az MBH Bank 168 millió forintos jelzáloga terhelte azt. Az alapítvány tavaly augusztusban szabadult meg ezektől a terhektől, és mostanra úgy döntött, hogy zárva tartja a parkot a nagyközönség elől. Ez az intézkedés jelentős változást hoz a Zala megyei turizmusban, tekintettel a park korábbi népszerűségére és a megye önkormányzatának állásfoglalására, miszerint a park nélkülözhetetlen az idegenforgalom szempontjából.

Főkép forrása:
LikeBalaton (hivatalos oldal)

További cikkek