386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Új szereplő érkezik a budapesti taxipiacra

10perc.hu
2024. 05. 02.
Új szereplő érkezik a budapesti taxipiacra

A budapesti taxispiac hamarosan bővül egy globálisan ismert személyszállítási szolgáltatóval.

A Gett, a globális mobilitási platform hamarosan Budapestre is megérkezik, a Taximmal karöltve - tudta meg az Index. A cég elsősorban a vállalati ügyfelekre koncentrál, és a tervek szerint Magyarország első számú üzleti taxis személyszállítói szolgáltatójává válik.

A Gett belépése tovább fokozza a versenyt a budapesti taxipiacon, ahol már a Bolt és az Uber is jelen van.

A Bolt 2016-ban lépett be a piacra, és azóta a legnagyobb szereplővé vált. Az Uber 2016-ban vonult ki Magyarországról, de 2024-ben visszatért a Főtaxival karöltve.

A Gett belépése valószínűleg átrendezi a piacot. A tőkeerősebb cégek, mint a Bolt és a Gett, még nagyobbak lesznek, míg a közepes és kisebb fuvarszervezőknek küzdeniük kell majd a piacon maradásért.

A Gettnek számos előnye van a versenytársaival szemben.

A cégnek kiterjedt tapasztalata van a vállalati ügyfelek kiszolgálásában, és robusztus informatikai megoldásokkal rendelkezik. A Gett emellett a Taxim diszpécserhálózatát is kihasználhatja, amelynek köszönhetően gyorsabb és hatékonyabb szolgáltatást tud nyújtani.

A Gett belépése jó hír lehet a budapesti utasok számára. A fokozott verseny várhatóan alacsonyabb árakat és jobb szolgáltatást eredményez majd.

Főkép forrása:
Creative Commons/Sarahhoa

További cikkek