386.18 Ft

355.40 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Súlyos higiéniai botrány egy budapesti étteremben

10perc.hu
2024. 05. 02.
Súlyos higiéniai botrány egy budapesti étteremben

Budapesti éttermet zárt be a Nébih azonnali hatállyal. 

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) súlyos higiéniai hiányosságokat tárt fel egy budapesti étteremben, ami miatt azonnali hatállyal felfüggesztették a vendéglátóhely üzemelését. A helyszínen 50 kg nem nyomon követhető, lejárt minőségű élelmiszert is találtak a hatósági ellenőrök - írja a Nébih.

A Nébih ellenőrei a II. kerületi étteremben komoly aggályokat keltő higiéniai körülményeket tapasztaltak. 

A konyha piszkos és elhanyagolt volt, a padlón vastagon állt a szennyeződés, a sütőolajat kartonpapírral itatták fel, a mennyezet és a falak pedig porosak, repedezettek és pókhálósak voltak. 

Ezenkívül a zöldség- és gyümölcsfeldolgozó helyiségben hiányzott a munkaasztal, a mosogató nem volt bekötve a szennyvízcsatornába, és a rendeltetésszerű használat helyett szeletelt kenyeret, fűszereket és állateledelt tároltak benne. A zöldségeket és gyümölcsöket pedig nem a kijelölt helyen, hanem a gazdasági bejárat előtti közlekedőben tisztították.

A súlyos higiéniai hiányosságokon túlmenően a Nébih dokumentációs hiányosságokat is talált: az étterem nem rendelkezett a kötelező HACCP dokumentációval.

A Nébih a fentiek miatt azonnali hatállyal felfüggesztette az étterem működését, és 50 kg nem nyomon követhető, lejárt minőségű élelmiszert vont ki a forgalomból. Az érintett élelmiszerek felhasználása és forgalomba hozatala is tilos.

Az étterem csak az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása, valamint a Nébih kedvező eredményű helyszíni ellenőrzése után nyithat újra. Az eljárással és a bírság megállapításával kapcsolatban a Nébih még vizsgálódik.


Főkép forrása:
YouTube/Nébih
Címkék:
#Budapest

További cikkek