389.38 Ft

361.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Több ellenzéki aktivistát megvertek Budapesten

10perc.hu
2024. 04. 26.
Több ellenzéki aktivistát megvertek Budapesten

Több budapesti helyszínen is fizikai erőszakot is alkalmaztak.

Csütörtökön Karácsony Gergely főpolgármester-jelöltre és a közös DK–MSZP–Párbeszéd fővárosi listához ajánlásokat gyűjtő budapesti választási standokat támadtak meg. A támadások során több aktivista sérült meg. Az eseményekre Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke hívta fel a figyelmet egy videós bejelentkezésben, melyben részletezte a támadások körülményeit - közölte a hvg.hu.

Az aláírásgyűjtő pontok közül hármat támadtak meg szinte egyszerre, köztük a Blaha Lujza téren, a Deák téren és Békásmegyeren. Szabó Tímea elmondása szerint a támadók verbális és fizikai erőszakot alkalmaztak az aktivistákkal szemben, miután az incidenskor jelenlévők szerint „alkoholistának kinéző emberekhez odamentek fekete dzsekis középkorú férfiak, akik pénzt nyújtottak át nekik". A Deák téren lévő sátrat be kellett zárni, mivel az ott dolgozó összes aktivistát megverték.

A támadásokat a Párbeszéd összehangolt akciónak véli, és Szabó Tímea szerint a Fidesz is érintett lehet az ügyben. Dobrev Klára, a DK politikusa is elítélte az eseményeket, hangsúlyozva, hogy az aktivisták csupán az ellenzék győzelméért és a hatalom leváltásáért dolgoztak. "Olyan emberek sérültek meg, akiknek az volt minden „bűnük”, hogy az ellenzék győzelméért és a hatalom leváltásáért gyűjtötték az ajánlásokat a saját szabadidejükben. Orbán Viktor azt üzente: “hiába minden, nem tudtok minket megállítani! Eddig csak hazudtak rólunk, lejárattak és fenyegettek minket. Ma fizikai erőszakhoz folyamodtak ellenünk. A hatalom ma olyan határt lépett át, amit csak diktatúrák szoktak. Eddig és ne tovább, ezt nem fogjuk eltűrni! Aki egyikünket támadja, az mindegyikünket támadja.” 

Főkép forrása:
Szabó Tímea (Facebook)

További cikkek