390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Előválasztást nyert Juhász Péter

10perc.hu
2024. 04. 19.
Előválasztást nyert Juhász Péter

Az utolsó előválasztási fordulón győzött az V. kerületben.

Juhász Péter, az Együtt volt elnöke magabiztos győzelmet aratott az ellenzéki előválasztáson, legyőzve Kovács Alex Gábort, a Tiéd a Belváros-frakció vezetőjét. A szavazatok 58%-át megszerezve Juhász Péter lesz a kihívója a fideszes Szentgyörgyvölgyi Péternek a júniusi önkormányzati választáson - írja a 24.hu.

Az V. kerületi előválasztáson mindössze 1200-an szavaztak, ami a választásra jogosultak 6%-át jelenti. Ez a legalacsonyabb részvételi arány volt az idei előválasztások közül Budapesten. A XXII. kerületben 4%, a XII. kerületben pedig 14% volt a részvételi arány. A DK-s Perlai Zoltán győzte le a momentumos Havasi Gábort a XXII. kerületben, míg a Kétfarkú Kutya Párt jelöltje, Kovács Gergely aratott fölényes győzelmet a XII. kerületben.

Végül elmaradt az előválasztás Győrben, miután Pintér Bence, a Momentum és az LMP jelöltje alkalmatlannak tartotta a többi jelöltet. A polgármesteri posztért így is elindul Pintér Bence, Borkai Zsolt volt polgármester, és Glázer Tímea (DK).

Az előválasztások lezárultak, a jelöltek szombattól kezdhetik az ajánlások gyűjtését a június 2-i önkormányzati választásra.


Főkép forrása:
Juhász Péter (Facebook)

További cikkek