390.68 Ft

364.51 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter újabb vizsgálattal néz szembe

10perc.hu
2024. 04. 18.
Magyar Péter újabb vizsgálattal néz szembe

Vizsgálatot indít a Szuverenitásvédelmi Hivatal a magyar sajtóban megjelent külföldi finanszírozási kísérlet gyanúját felvető információk alapján.

A hivatal arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a Magyar Nemzet című lap csütörtökön napvilágot látott információi alapján indítja meg a vizsgálatot.

Azt írták, mivel felmerül a gyanúja annak, hogy "ugyanaz a külföldi és magyar szereplőkből álló érdekkör és kapcsolati háló", amelyik a 2022-es országgyűlési választások előtt Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt mozgalmát támogatta és "megpróbálta a magyar törvényeket kijátszva befolyásolni a magyar választásokat", valamint több európai uniós kampányban is aktív szerepet vállalt, jelenleg ismét a magyar választásokat "vette célba".

Az érdekkör céghálójának tagjaival szemben több büntetőeljárás is folyamatban van, a vizsgálatot az ügy feltárásáért indítja a Szuverenitásvédelmi Hivatal - áll a közleményben.

Magyar Péter így reagált

A politikus a közösségi oldalán Lánczi Tamásnak üzenve reagált a vizsgálat hírére.

„Kedves Tomi, Örülök, hogy megdolgozol a pénzedért. Javaslom, hogy a Fideszt is keresd meg, akár az Állami Számvevőszék elnökével (havi 6,5 millió forint) közösen és érdeklődjetek náluk, hogy évente hány milliárd forintot költenek 2015 óta az amerikai kampányguruknál, a gyűlölet propaganda mestereinél, illetve, hogy Orbán Viktor hogyan avatkozik be magyar adófizetői milliárdokkal szinte az összes balkáni választásba, de még a franciába is. Várom a hívásodat, MP”


Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek