391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter bejelentette a Tisza Párt EP-választási jelöltjeit

10perc.hu
2024. 04. 17.
Magyar Péter bejelentette a Tisza Párt EP-választási jelöltjeit

Ismerje meg a Tisza Párt EP-választási jelöltjeit, akiket Magyar Péter, a párt elnöke jelentett be.

Magyar Péter, a Tisza Párt elnöke bejelentette a párt európai parlamenti választási jelöltjeit. A jelölteket egy nyílt pályázati eljárás során választották ki, 538-an jelentkeztek, közülük a legjobb 10-et (6 nőt és 4 férfit) a párt szimpatizánsai állíthatják sorrendbe.

szavazás online zajlik, és péntek délig tart. A szavazók Magyar Pétert nem mozgathatják el a lista első helyéről, a második helyre a legtöbb szavazatot kapó női jelölt kerül, míg a harmadik helyen Tarr Zoltán református lelkész szerepel. A negyedik és a tizenkettedik hely közötti sorrendet a szavazatok alapján határozzák meg.

A jelöltek között többen is külföldön éltek vagy dolgoztak, az Európai Bizottságnál is. A legtöbben már a tanulmányaikat is külföldön végezték, de van köztük határon túli, erdélyi és kárpátaljai születésű is.

A Tisza Párt célja, hogy a választásokon 3 EP-mandátumot szerezzen. A párt programjában kiemelt helyet foglal el a gazdaságfejlesztés, a korrupció elleni küzdelem, a jogállamiság megerősítése és a magyar vidék felzárkóztatása.

A Tisza Párt EP-választási jelöltjeinek listája a következő:
1. Magyar Péter (listavezető)
2. Női jelölt a legtöbb szavazat alapján
3. Tarr Zoltán
4. - 10. További jelöltek a szavazatok alapján.

Az egyik legismertebb a jelöltek közül Kulja András orvos, aki TikTok-Dokiként lett ismert, 360 ezer követővel rendelkezik. A Covid-járvány idején az egyik műszak után megmutatta, hogyan néz ki a nap végén, azóta rendszeresen posztol és orvosi-egészségügyi témákban oktatja a követőit.

Főkép forrása:
Magyar Péter Facebook oldala

További cikkek