392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

A Kutyapárt nyerte a hegyvidéki előválasztást

10perc.hu
2024. 04. 15.
A Kutyapárt nyerte a hegyvidéki előválasztást

Az előválasztást egy újonnan bevezetett választási rendszer kereteiben rendezték meg.

A XII. kerületi előválasztás kiemelkedő esemény volt a magyar politikai palettán, különösen azért, mert a hagyományos pártoktól függetlenül működő Magyar Kétfarkú Kutyapárt jelöltje meglepően magabiztosan győzött. A végleges adatok szerint Kovács Gergely (aki már a kerületben önkormányzati képviselőként dolgozott 2019 óta) 3829 szavazatot kapott, messze felülmúlva a másik két jelöltet - írja a Telex.

Az előválasztási eredmények alapján Kovács Gergely lesz a kormánypárti Fonti Krisztina kihívója a június 9-i választáson. Ezen kívül a Magyar Kétfarkú Kutyapárt még további 8 egyéni önkormányzati választókerületben fog jelöltet állítani, ami tovább erősítheti a párt jelenlétét a helyi politikában.

Az előválasztás folyamán alkalmazott preferenciális szavazási rendszer újításaival ismertette a választókat, akik szubjektív kedveltség alapján sorrendbe állíthatták a jelölteket. Ez a módszer nagyban hozzájárult a választási részvétel magas szintjéhez. A voksolásra jogosultak 14%-a ( összesen 6275 választó) vett részt az előválasztáson, ami közelít a 2021-es aktivitáshoz. Ez figyelemre méltó, tekintettel arra, hogy az önkormányzati választások általában kevésbé mozgatják meg a nagyvárosi választókat.


Főkép forrása:
Magyar Kétfarkú Kutyapárt (Facebook)

További cikkek