388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Magyar Péter tüntetés: íme a legfontosabb információk

10perc.hu
2024. 04. 05.
Magyar Péter tüntetés: íme a legfontosabb információk

A szombati napon több lezárásra kell számítani a fővárosban.

Április hatodikára, szombatra tüntetést hirdetett Magyar Péter, az esemény leírása szerint 13:30-tól lesz gyülekező a Városháza tér – Deák tér – Károly körút háromszögben. 

„A nemzeti menet 14.00 órakor indul, és a Bajcsy-Zsilinszky út és Alkotmány utca érintésével 15.00 órakor érkezik a Kossuth térre. Az új Magyarországért 15.00 és 17.00 óra között demonstrálunk a nemzet főterén” – olvasható az esemény leírásában.

A police.hu nyilvánosságra hozta, hogy milyen korlátozásokkal kell szembenézniük azoknak, akik szombaton, a tüntetés területén szeretnének autóval közlekedni. Közleményük szerint tilos lesz megállni: a Széchenyi felső rakparton a Zoltán utca és az Arany János utca között, Rippl Rónai utca mindkét oldalán az Andrássy út és Lendvay utca között.

Ezen kívül pedig szakaszosan és időszakosan lezárják 2024. április 6-án 13 órától 15 óra 30 percig a Budapest V. és VI., Károly körút – Deák Ferenc tér – Bajcsy-Zsilinszky út – Alkotmány utca útvonalat.

Magyar Péter Facebook oldalán nyílt levelet írt Orbán Viktor miniszterelnöknek, amelyben százezres tömeget jósol a szombati tüntetésre. Ezen kívül felszólította Orbán Viktort, hogy ha tudomása van bármilyen provokációról, amit a kormány oldaláról szervezhetnek, azonnal állítassa le. "Több helyről is olyan információk jutottak el hozzánk, hogy a békés tüntetésünket, a hatalom oldaláról szervezett provokátorok tervezik különböző módon megzavarni. Kérem és egyben határozottan felszólítom, hogy egyeztessen a pártja vezetőivel és amennyiben valóban van szándék provokációk szervezésére, úgy intézkedjen azok leállításáról! Javaslom, hogy egyeztessen a belügyminiszterrel és a rendőri vezetőkkel, hogy a rendőrség kiemelt létszámmal biztosítsa a rendezvényt és a leghatározottabban lépjen fel a provokátorok ellen." 

Továbbá megértését kérte, illetve felszólította, hogy, "idézze maga elé az 1989-es időszakot és különösen a Fidesz akkori harcát a békés átmenetért. Kérem, hogy ne lehetetlenítsék el, hogy a magyar emberek százezrei békésen kiálljanak a hazánk, a gyermekeink és az unokáink jövőjéért. "

Mivel a világ és az ország minden részéről érkeznek békés tüntetők a szombati nemzeti menetre, ezért mindenki legyen türelemmel és induljon el korábban, mint ahogy tervezte, mert számos helyen forgalmi akadály várható. Az autóval érkezők tájékozódjanak az aktuális útlezárásokról, a vonattal érkezők pedig az útvonalukat érintő, esetleges vágányzárról, hogy ne legyen fennakadás az eljutásban.

A teljes levél itt olvasható:


Főkép forrása:
Magyar Péter (Facebook)

További cikkek