392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tovább folytatódik a szeles idő

10perc/MTI
2024. 03. 27.
Tovább folytatódik a szeles idő

Csapadékra és napsütésre egyaránt lehet számítani.

A Hugaromet Nonprofit Zrt. jelentése szerint a kontinensen  Brit-szigetektől nyugatra örvénylik az a nagy kiterjedésű ciklon, amely Európa nyugati felének időjárását meghatározza. Sokfelé felhős, csapadékos, hűvösebb idő jellemző, Franciaország déli részén és Olaszországban jelentős, helyenként 60 mm-nél nagyobb csapadékmennyiséget is regisztráltak.

Közép- és Kelet-Európában még nagyrészt száraz, napos az idő anticiklonális hatásoknak köszönhetően. A fent említett ciklon kelet felé mozgó hidegfrontja előterében meleg, szubtrópusi eredetű léghullámok érkeznek dél felől a kontinens középső és délkeleti országaiba.

A hidegfront este a Kárpát-medencét is eléri, amely éjszaka többfelé okoz csapadékot, csütörtökön pedig több helyen lesz viharos a délnyugati szél.

Az ország területén este délnyugat felől hidegfront vastagabb felhőzete érkezik, amely éjszaka északkelet felé vonul többfelé esőt, záport, helyenként zivatart okozva.

Csütörtökön délelőtt legkésőbb az északkeleti tájakat is elhagyja a front felhő- és csapadékrendszere, mögötte kisüt a nap, majd délnyugat felől a déli óráktól újból felhőzet-növekedés kezdődik. Ezzel együtt növekszik a csapadékhajlam, napközben kevesebb, estétől már több helyen valószínű - nagyobb eséllyel az ország északi felén - zápor, sőt egy-egy zivatar sem kizárt. A délies szél gyakran lesz erős, csütörtökön már több helyen viharos.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 12 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 15 és 21 fok között várható, a déli, délkeleti tájakon lesz a legmelegebb idő.


Főkép forrása:
Freepik
Címkék:
#Időjárás

További cikkek