Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Autómentes rakpart: 3 napos piknik a Margitszigetnél

10perc.hu/MTI
2024. 03. 13.
Autómentes rakpart: 3 napos piknik a Margitszigetnél

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) bejelentette, hogy a pesti alsó rakpart ismét nyitva áll a gyalogosok, biciklisek és rollerezők előtt a március 15-17-i hosszú hétvégén. A Margit híd és az Erzsébet híd közötti rakpartszakasz autómentes környezetben vehető igénybe kikapcsolódási és közlekedési célokra.

A rakpart március 15-én pénteken 0 órától, március 17-én vasárnap 23:59-ig lesz nyitva a gyalogos, kerékpáros és rolleres forgalom számára. A forgalomkorlátozás érinti a gépjárműveket és a taxikat is, a déli irányú forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet a rakpartra, míg a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között tilos az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni. Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érhetik el a rakpartot.

Főkép forrása:
Margitsziget Facebook oldal

További cikkek