388.95 Ft

362.02 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Mezőgazdasági tüntetés Budapesten: a gazdák jobb feltételeket követelnek

10perc.hu
2024. 03. 07.
Mezőgazdasági tüntetés Budapesten: a gazdák jobb feltételeket követelnek

Háromnapos tüntetésbe kezdenek a magyar gazdák Budapesten, hogy a kormányzat agrárpolitikájának megváltoztatását érjék el. A demonstráció szombaton kezdődik a Népligetben, a Parlament és a Lánchíd közötti alsó rakparton pedig traktoros felvonulásra is lehet számítani. A cél a hazai kis- és közepes mezőgazdasági vállalkozások helyzetének javítása, a termelők megélhetésének biztosítása.

A mezőgazdasági termelők és a méhészek súlyos gondokkal küzdenek, emiatt szombattól hétfőig tüntetést szerveznek Budapesten. A demonstráció célja a kormányzati agrárpolitika megváltoztatása, a hazai kis- és közepes mezőgazdasági vállalkozások helyzetének javítása, a termelők megélhetésének biztosítása - írja a magro.hu.

A tüntetők a Népligetben gyülekeznek, majd a Parlament és a Lánchíd közötti alsó rakparton vonulnak fel. Vasárnap traktoros felvonulásra, hétfőn pedig petíció átadására kerül sor az agrárminiszternek.

A gazdák az alacsony felvásárlási árakkal, a kiszámíthatatlan támogatási rendszerrel, a növekvő költségekkel és a nehézkes jogi környezettel küzdenek. A méhészek számára az ukrán méz importjának engedélyezése jelent komoly kihívást.

A szervezők szerint ha nem történik változás az agrárpolitikában, a magyar gazdák jelentős része tönkremehet a jövőben. A jelenlegi árak és költségek mellett, még kiemelkedően jó termésátlag esetén is csak nullás évet tudnak produkálni.

Főkép forrása:
Freepik

További cikkek