Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Ma is folytatódik a sztrájk a pécsi helyi közösségi közlekedésben

10perc/MTI
2024. 03. 05.
Ma is folytatódik a sztrájk a pécsi helyi közösségi közlekedésben

A mostani sztrájk már a harmadik idén, hiszen a SZAKSZ január és február végén is két-két napos sztrájkot tartott.

Kedden is folytatódik a hétfőn kezdődött és négynaposra tervezett sztrájk a pécsi helyi közösségi közlekedésben - közölte a munkabeszüntetést meghirdető Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) elnöke az MTI érdeklődésére.

Kedden, szerdán és csütörtökön pedig napi 1363 járat, a normál menetrendnél 521-gyel kevesebb

Dobi István, a Tüke Busz Zrt. mellett működő és a sofőrök többségét tömörítő érdekképviselet elnöke azt mondta, hogy a bértárgyalások megrekedtek, a vállalat vezetése pedig nem is ült tárgyalóasztalhoz a szakszervezettel hétfőn, így folytatódik a munkabeszüntetés. Eegyelőre nincsenek összesítéseik arról, hogy a szakszervezethez tartozók közül mennyien nem vették fel hétfőn a munkát, de a sztrájk támogatottsága továbbra is jelentős.

A szakszervezet a sztrájkkal továbbra is 20 százalékos alapbéremelést kíván elérni a társaság által biztosított 18,5 helyett, viszont amennyiben március 7-ig nem lesz megegyezés, illetve "nem fullad ki" a munkabeszüntetés, a SZAKSZ a bérkövetelését 25 százalékra módosítja - jelentette ki az elnök.

Minden megállóban tájékoztatást helyeztek ki, a társaság honlapján pedig részletes sztrájkmenetrendet tettek közzé

A társaság továbbra is fontos feladatként kezeli a város ipari parkjaiban működő, illetve a kiemelt foglalkoztatók dolgozóinak a műszakváltásokhoz igazodó szállítását, és arra törekednek, hogy a pécsiek minden lehetséges felületen pontos tájékoztatást kapjanak az elégséges menetrendi szolgáltatásról.

A sztrájkmenetrendet a Tüke Busz Zrt. honlapján lehet figyelemmel követni, továbbá a Google térképalkalmazás útvonaltervezőjét is frissítették a sztrájkmenetrenddel és figyelemfelhívással - tudatta a buszvállalat.


Főkép forrása:
Tüke Busz Zrt. Facebook Oldala

További cikkek