Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Autószerelő kábítószert árult a műhelyében: vádat emeltek ellene

10perc/MTI
2024. 03. 04.
Autószerelő kábítószert árult a műhelyében: vádat emeltek ellene

Egy kiskunfélegyházi autószerelő ellen vádat emeltek jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal visszaélés és gyógyszerhamisítás miatt. A férfi a műhelyében kokaint, amfetamint, marihuánát és illegális potencianövelő szereket árult.

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség közlése alapján a 2021-ben kiskunfélegyházi műhelyében kábítószert áruló autószerelő 2021 októberében és 2022 tavaszán 11 millió forint értékben vásárolt marihuánát tiszaalpári bűntársától, amit 2,5 millió forint haszonnal értékesített tovább.

A bűntárs később maga kezdett marihuánát termeszteni, és a saját szüretelésű 4 kilogramm drogot is eladta az autószerelőnek. Az autószerelő emellett kokaint, extasyt, amfetamint és dizájner drogot is beszerzett más forrásból, amiket a műhelyében árult.

A nyomozók az autószerelőtől elfogásakor jelentős mennyiségű kábítószert és dizájner drogot foglaltak le, emellett 196 napra elegendő, illegálisan beszerzett potencianövelő készítményt is találtak a műhelyben.

Az ügyészség mindkét férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja. Az autószerelőnek ezen kívül jelentős mennyiségű új pszichoaktív anyaggal visszaélés és gyógyszerhamisítás bűntette miatt is felelnie kell. Mindkettőjükkel szemben fegyházbüntetés kiszabása mellett vagyonelkobzást indítványoz az ügyészség.

Főkép forrása:
Freepik (Illusztráció)

További cikkek