Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Még hetven felett is dolgoznunk kell? Mutatjuk, mit gondolnak erről a magyarok

10perc.hu
2023. 07. 28.
Még hetven felett is dolgoznunk kell? Mutatjuk, mit gondolnak erről a magyarok

Sokan aggódnak amiatt, hogy nem lesz elég a nyugdíjuk.

Az OTP Nyugdíjpénztár megbízásából készített friss felmérésből kiderült, hogy rengeteg magyar gondolja úgy, hogy a jelenlegi nyugdíjkorhatár után is dolgoznia kell majd - írja az mfor.

A felmérés szerint minden ötödik ember úgy véli, még 70 éves kora után is dolgoznia kell majd. Összességében pedig többségben vannak azok, akik arra számítanak, hogy a jelenlegi nyugdíjkorhatár, vagyis 65 éves koruk után is rá lesznek szorulva a munkára, főként a férfiak gondolják így.


Rengeteg magyar gondolja úgy, hogy a jelenlegi nyugdíjkorhatár után is dolgoznia kell majd      Fotó: Pixabay


Azok aránya kevés, mindössze 15 százalék, akik szerint már korán, akár 63 évesen vagy annál is korábban elmehetnek nyugdíjba. Sokan ráadásul úgy vélik (22 százalék), hogy napi 8 órában kell majd tovább dolgozniuk, vagyis 65 vagy 70 évesen is teljes munkaidővel kalkulálnak.

"Érthető, hogy sokan kiszámíthatatlannak tartják a jövőt, főleg, ha több évtizedre előre tekintünk. Számos kihívással kell szembesülnünk, úgy, mint az elöregedő társadalmak, bizonytalan gazdasági helyzet, melyek mind-mind arra mutatnak, hogy a jövőben lehetséges, hogy még a jelenleginél is nagyobb problémákkal kell megküzdenünk. Ezért is rendkívül fontos, hogy az öngondoskodást is évtizedes távlatban tervezzük, hiszen, ha idejében elkezdjük, bebiztosítjuk időskori anyagi biztonságunkat" – mondta el Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek