Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Tömegével mondanak fel a határvadászok – Mutatjuk, mi állhat emögött

10perc.hu
2023. 07. 26.
Tömegével mondanak fel a határvadászok – Mutatjuk, mi állhat emögött

A szakszervezet szerint "gyakran változnak a játékszabályok" és véleményük szerint az alacsony bérek és az információhiány áll a háttérben.

A határvadászok toborzása csaknem egy éve, tavaly augusztusban indult el. Ezt a rendőrség is számos felületen népszerűsítette. A kormány úgy számolt, hogy a határvadászok létszáma már 2022 végére eléri a 2200-at. Ez viszont a mai napig nem valósult meg.

Június közepéig több mint 1400-an tettek esküt, ugyanakkor tavaly augusztus óta csaknem 400-an szereltek le, több mint 300-an még az eskütétel előtt meggondolták magukat. A Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezete szerint az alacsony bérek és az információhiány áll a háttérben.

,,Én ebben látom a hibákat, hogy gyakran változnak a játékszabályok, illetve szerintem gyakrabban kellene felvilágosítani azokat az embereket, akik ide jönnek dolgozni, hogy milyen feladatot kell ellátniuk" – fogalmazott ATV Híradónak Kiss Sándor, a Rendészeti és Közigazgatási Dolgozók Szakszervezetének elnöke. Az elnök szerint sokatmondó, hogy a lemorzsolódás már a korai szakaszban megjelenik.

Főkép forrása:
police.hu

További cikkek