Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Lezárult a vizsgálat Gálvölgyi János ügyében

10perc.hu
2023. 07. 18.
Lezárult a vizsgálat Gálvölgyi János ügyében

Elmarasztalás is történt Gálvölgyi János ügyében, minden mentésirányítóra több napos képzés vár még a nyáron.

Lezárult az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) belső vizsgálata az úgynevezett "Gálvölgyi-ügyben" - tudta meg a Naphire.hu.

A portálnak küldött levelében az OMSZ tudatta:

„ Az intézkedések szakmai értékelése szerint a segélyhívást fogadó mentésirányító rosszul döntött, amikor a bejelentőtől kapott információk alapján az esetet nem az életveszélyes kategóriába („P1 riasztás”) sorolta. Ennek következtében a rendelkezésre álló és riasztható rohamkocsi azonnali kiküldésére nem került sor. Egy másik mentésirányító az ismételt hívások kezelésekor kommunikációs hibát vétett. A felelősség megállapítása elmarasztalást vont maga után.”

Az OMSZ tájékoztatása szerint még a nyáron az összes mentésirányító csoport dolgozói számára kétnapos, intenzív továbbképzést tartanak, amely jogi, kommunikációs, pszichológiai, mentés-szakmai elemeket, valamint gyakorlatokat is tartalmaz majd.

Gálvölgyi János május 10-én lett rosszul otthonában, nem kapott levegőt és félrebeszélt.

A mentésirányítók a hívás alapján úgy gondolták, nincs közvetlen életveszélyben, emiatt nem küldtek mentőt, a színészt lányai vitték kórházba.

Gálvölgyi János a SOTE klinikájára került súlyos, de stabil állapotban, azóta felépült, elhagyta a kórházat, és már színpadra is állt.

Az ügynek még nincs vége, bár a rendőrség megszüntette a nyomozást, az ügyészség viszont  felülbírálta a döntést, és elrendelték az eljárás folytatását. 

Főkép forrása:
Országos Mentőszolgálat (Illusztráció)

További cikkek