Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Lecsap a Nébih a Balatonnál

10perc.hu
2023. 07. 11.
Lecsap a Nébih a Balatonnál

A hatóságnak nem az a célja, hogy minél több büntetést szabjon ki, hanem az, hogy biztonságos élelmiszerhez jussanak a vásárlók és fogyasztók a vendéglátóhelyeken is.

Minden évben három szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzést koordinál a Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal), a Balaton körüli szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzések most kezdődtek el – jelentette be az Agrárminisztérium.

A nyári ellenőrzés zajlik, melynek keretében a Balaton környéki vendéglátóhelyek kapnak kiemelt figyelmet. Az ellenőrzés fókuszában az éttermek higiéniai állapotának vizsgálata, illetve az alapanyagok nyomon követhetősége áll.

Különös figyelmet fordítanak a hűtést igénylő alapanyagok előírás szerinti tárolására. A nyári szezonális ellenőrzések során az élelmiszerbiztonság felügyelői eddig a Balaton környékén 32 strandbüfét ellenőriztek. A szakemberek figyelemmel kísérték a létesítmények üzemelésének higiéniai körülményeit, a készített és forgalmazott ételek biztonságát, valamint nyomon követhetőségét.


A balatoni strandokon súlyos hibákat nem talált a Nébih      Fotó: turizmus.com


A szakemberek által korábban feltárt kisebb szabálytalanságokat jellemzően a napi dokumentációk vezetése, illetve a fertőtlenítő mosogatószerek és a kártevők elleni védekezést igazoló dokumentációk hiánya kapcsán tapasztaltak. Az ellenőrzések alapján megállapítható, hogy a büfék nagy része tiszta, rendezett, és élelmiszer-higiéniai szempontból is biztonságosan üzemel.

Helik Ferenc, a Nébih elnökhelyettese megerősítette, a hatóságnak nem az a célja, hogy minél több büntetést szabjon ki, hanem az, hogy biztonságos élelmiszerhez jussanak a vásárlók és fogyasztók a vendéglátóhelyeken is. A strandbüfék után a most induló ellenőrzés a Balaton környékén működő vendéglátóhelyeket érinti.

Főkép forrása:
Facebook/Balaton Büfé
Címkék:
#Balaton

További cikkek