385.65 Ft

355.08 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Válság ide, infláció oda - milliókat lottóznak el a magyarok hetente, de a sorsjegyek is reneszánszukat élik

10perc.hu
2023. 02. 17.
Válság ide, infláció oda - milliókat lottóznak el a magyarok hetente, de a sorsjegyek is reneszánszukat élik

A legnépszerűbb sorsjegyek az 500 forintos árkategóriájú kaparósok voltak, a legnagyobb növekményt azonban a 2000 forintos kategória érte el.

Az előző évit 17 százalékkal meghaladó, több mint 820 milliárd forintos árbevétellel zárta 2022-es pénzügyi évet a nemzeti lottótársaság az előzetes adatok alapján. A Szerencsejáték Zrt hozzájárulása a közösségi kiadásokhoz is új rekord lesz: megközelítheti a 150 milliárd forintot az előzetes eredmények alapján.

Az árbevételnek már 57 százaléka, 471 milliárd forint származott a sportfogadásból, jelentős volt a sorsjegyportfólió teljesítménye, a számsorsjátékokból származó bevételnövekedés azonban szerény volt. Az árbevételből több mint 580 milliárd forintot nyereményként fizetett ki a társaság, ez napi szinten 1,6 milliárd forint nyereménykifizetést jelentett.


A játékkategóriákon belül a sorsjegyek népszerűsége nőtt 2022-ben      Fotó: Pixabay


Az online fogadások aránya is nőtt, minden harmadik forint érkezett a digitális térből. A szegmens növekménye a labdarúgó világbajnokság által generált sportfogadói aktivitásnak is köszönhető, ahogy a 2021-ben bevezetett virtuális sportfogadás, a V-sport előretörésének is.

A játékkategóriákon belül a sorsjegyek népszerűsége nőtt 2022-ben: a bázishoz képest csaknem 20 milliárd forintos többletforgalmat generált, így a szegmens a teljes árbevétel 21 százalékát tette ki. A legnépszerűbbek az 500 forintos árkategóriájú kaparósok voltak, a legnagyobb növekményt azonban a 2000 forintos kategória érte el. A sorsjegyértékesítés 26 százalékos növekedéssel, 64 milliárd forintos bevételt generált.

Főkép forrása:
Pixabay

További cikkek