385.65 Ft

355.08 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hiába a szakmai szervezetek összes észrevétele, Novák Katalin aláírta az új KATA-törvényt

10perc.hu
2022. 07. 18.
Hiába a szakmai szervezetek összes észrevétele, Novák Katalin aláírta az új KATA-törvényt

A köztársasági elnök ma ellátta névjegyével a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló új törvényt, így az szeptember 1-től érvényes.

Noha számtalan szakmai szervezet, egyesület vagy éppen politikai párt kérte a köztársasági elnököt arra, hogy ne írja alá az új KATA-törvényt, hanem előbb küldje el az Alkotmánybíróságnak előzetes normakontrollra a tervezetet, Novák Katalin mindezt figyelmen kívül hagyva ma aláírta a kisadózó vállalkozók tételes adójáról szóló új törvényt.

A köztársasági elnök kiadott egy sajtónyilatkozatot, amelyben kijelenti, olyan okot, amely miatt az Alkotmánybírósághoz kellene fordulnia, nem talált. Ugyanakkor azt elismeri, hogy helyesebb lett volna, ha a módosításokról érdemi egyeztetés után születik döntés.

„Megbeszélést folytattam a kormányfővel és a Kormány tagjaival, és ígéretet kaptam arra, hogy a részletszabályok kialakítása során megnyugtató válaszok születnek a jogosan felmerülő kérdésekre” – fogalmazott, majd hozzátette, ebben a helyzetben az államfő nem gördíthet akadályt az Országgyűlés döntésének érvényesülése elé.

Főkép forrása:
MTI/Máthé Zoltán

További cikkek