Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Hajnali fagyokat hoz a húsvéti nyúl

10perc.hu
2022. 04. 15.
Hajnali fagyokat hoz a húsvéti nyúl

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint egy hidegfront hatására az ünnepi hosszú hétvégére megint lehűl a levegő, néhol eső, zivatar is várható.

Ma délelőtt északon felhősebb, az ország déli felében még fátyolfelhős-napos idő ígérkezik. A nap második felében északon már kisüthet a nap. Eső, zápor elsősorban a Dunántúlon és északkeleten fordulhat elő, nyugaton néhány zivatar is kialakulhat. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 24 fok között valószínű, északon lesz hűvösebb, délkeleten melegebb.

Szombaton, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan záporok várhatók, nagyobb eséllyel az ország keleti felén-kétharmadán. Sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik a szél is.

Szombaton a minimumok plusz 3 és 8, a maximumok 10 és 18 fok között várhatók. Vasárnap hajnalban jellemzően mínusz 2 és plusz 5 fok között alakulnak az értékek, délután többnyire 10-14 fokig melegszik a levegő. Hétfőn a minimumhőmérséklet többnyire mínusz 2 és plusz 3 között valószínű, a maximumhőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek