Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Igencsak drága lesz az idei balatoni nyár

10perc.hu
2022. 04. 12.
Igencsak drága lesz az idei balatoni nyár

Az alapanyagok árainak rohamos emelkedése miatt a szakértők szerint 25-30 százalékkal megy fel mindennek az ára a Balatonnál.

Lassan kinyitnak a magyar tenger partján a különböző éttermek és büfék, és egyre többen látogatnak el a Balatonhoz a kikapcsolódni vágyók. Azonban van egy rossz hírünk, ugyanis az áremelkedések miatt biztosan elfelejthetjük az 1500 forintos menüket, és a szakértők szerint legalább 25-30 százalékos áremelkedéssel kell számolnia azoknak, akik ide tervezik a nyári nyaralásukat.

A sonline.hu portálnak nyilatkozó Makkos Péter fonyódi étterem-tulajdonos, a Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Érdekképviseleti Szövetsége fonyódi térségének elnöke elmondta, "aki naponta vásárol, az látja, hogy egyik napról a másikra mennek fel az árak, a vendéglátás ezeket a változásokat már nem tudja követni". Sőt, nem tartja kizártnak, hogy ellátási gondok is lesznek a Balaton parti vendéglátóhelyeknél.

Makkos Péter példának említette, a lángos ára azonnal elszabadul, ha az árstop megszűnik, és az étolaj ára legalább duplájára emelkedik. De szintén emelkednek az üdítők és az alkoholos italok, a közüzemi díjak, valamint a minimálbér emelkedése miatt a munkaerői fizetések. És a szállások árai sem maradnak a tavalyi áron…

Főkép forrása:
Facebook
Címkék:
#Balaton

További cikkek