A Szulló Szabina-Széll Tamás séfpáros, valamint Csahók Ibolya és Hamvas Zoltán étterme 2018 óta működik, azóta minden évben megválasztják az év éttermének, sőt, nyitása után néhány hónappal már Michelin-csillagot is kapott.
A legjobbaknak választottak a Stand Étterem után a Pasztell, a Platán Gourmet, a Rumour, a Salt Budapest, a Textúra, az Arany Kaviár, az Essencia Restaurant, a Laurel Budapest, a Stand 25 Bisztró, a Bisztró42 és az Anyukám Mondta Étterem.
Nyertesek kategóriák szerint:
Az Év Vidéki Étterme: Platán Gourmet Étterem (Tata)
Az Év Alternatív Vendéglátóhelye: Pizza, Kávé, Világbéke (Miskolc és Debrecen)
Az Év Ígéretes Étterme: Spago by Wolfgang Puck (Budapest)
Az Év Ifjú Séftehetsége: Mede Ádám (Laurel, Budapest)
Az Év Cukrászdája: Mihályi Patisserie (Vác)
A Dining Guide Életműdíj: László Árpád (Robinson Restaurant)
Fenntarthatósági Díj: Salt (Budapest)
Idén először adta át a Dining Guide a Fairplay-díjat, amellyel azt az éttermet díjazták, amely a járvány alatti időben munkavállalóiért a leginkább helyt állt. Ez a díj a Rosenstein Vendéglő tulajdonosainak járt, csakúgy, mint az Év Szerethető Étterme Díj.
A top tízes ranglista felállításában idén is a Michelin korábbi igazgatója, Fausto Arrighi segédkezett, aki vezető tanácsadói jelenlétével ötödik éve segíti az Étteremkalauz munkáját. A 2004-ben alapított Dining Guide-díj az egyik legjelentősebb elismerés a magyar vendéglátóiparban.