Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Jön a vihar, több megyében már harmadfokú riasztás van érvényben!

10perc.hu
2021. 06. 25.
Jön a vihar, több megyében már harmadfokú riasztás van érvényben!

A veszélyjelzés szerint többfelé - kiemelten a Dunántúlon - várhatók akár 100-120 kilométer/órás, akár annál is erősebb széllökésekkel és jégesővel kísért zivatarok.

Baranya, Somogy és Tolna megyében harmadfokú (piros) riasztásokat is kiadott zivatarveszély miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezeken a helyeken rövid időn belül olyan heves zivatarok várhatók, amelyekben a viharos szél és a jégeső is jelentős kockázatot jelent.

Emellett számos megyében van érvényben másodfokú riasztás. A veszélyjelzés szerint többfelé - kiemelten a Dunántúlon - várhatók akár 100-120 kilométer/órás, akár annál is erősebb széllökésekkel kísért zivatarok. Veszélyt jelent a nagyobb méretű jég, az intenzív esőzés és a villámlás is.

A katasztrófavédelem ezért arra kér mindenkit, hogy pakolják el a kerti bútorokat, más olyan tárgyakat, amelyeket könnyen felkaphat a szél. A vihar idején mindenki maradjon zárt helyen, lehetőség szerint ne parkoljon fák alá, a közúton közlekedők pedig a fasorok mellett is kellő figyelemmel közlekedjenek.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek