391.64 Ft

365.34 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Belföld

Augusztusig maradnak a korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

10perc.hu
2021. 05. 06.
Augusztusig maradnak a korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek

Szinte semmilyen szabadidős, kulturális vagy sportrendezvényen nem vehet részt az, aki vagy nem oltatta be magát, vagy nem esett át a covidfertőzésen.

Döbbenetes szigorral lép fel a kormány azok ellen, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, azaz nem oltatták be magukat, vagy nem estek át a koronavírus okozta betegségen. Ugyanis augusztusig biztosan fennmaradnak a koronavírus-járvány miatti korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek.

Ez azt jelenti, hogy a koncerteken, a fesztiválokon, a szórakozóhelyeken és a sporteseményeken való részvételhez, illetve a szállodák és az éttermek szolgáltatásainak igénybevételéhez a következő hónapokban a védettségi igazolvány nélkülözhetetlen lesz.

Ugyanakkor múlt héttől, ha valaki külföldről hazatér, védettségi igazolvánnyal mentesül a karantén alól. Egy most megjelenő rendelet szerint, ha felnőtt kiskorúval érkezik, akkor ez a szabály a gyermekre is vonatkozik. Az egyéb járványügyi intézkedések, mint a maszkhordás vagy a távolságtartás, továbbra is érvényben maradnak.

Főkép forrása:
freepik.com

További cikkek