392.28 Ft

366.14 Ft

Támogatás

Kiemelt kategóriák

Belföld
Gazdaság
Külföld
Kultúra
Sport
Tech
Életmód
Autó

További kategóriák

Szórakozás
Autó

Forma-1: Nagy bejelentések a Ferrari, a McLaren és a Sauber csapatánál is

10perc.hu
2022. 12. 13.
Forma-1: Nagy bejelentések a Ferrari, a McLaren és a Sauber csapatánál is

Mattia Binotto lemondása a Ferrari éléről igazi csapatfőnök keringőt indított be.

A Scuderia Ferrari hivatalosan is bejelentette, hogy Mattia Binotto távozása után a 2023-as szezontól Frederic Vasseur lesz a csapatfőnökük.

„Őszintén megtisztel és felvillanyoz, hogy átvehetem a Scuderia Ferrari csapatának vezetését, mivel egész életem során égett bennem a szenvedély a motorsportok iránt, a Ferrari mindig is az autóversenyzés világának csúcspontját képviselte számomra” – mondta Vasseur, az új csapatfőnök és menedzser.

„Már várom, hogy a Maranellóban dolgozó tehetséges és szenvedéllyel teli csapattal dolgozhassak, hogy a Scuderia történelmét és örökségét tiszteletben tartva a világszerte megtalálható tifosikat megillető eredményt érjünk el.”



A Sauber - amelyik hamarosan az Audi gyári csapatává alakul - nem sokkal Vasseur távozása után hivatalosan is bejelentette, hogy az új vezérigazgatójuk Andreas Seidl lesz, aki a McLaren csapatfőnöki pozícióját adja fel.

Seidl januárban áll munkába az új csapatánál, ahol az első feladata az lesz, hogy kinevezze a 2023-ban még Alfa Romeo néven futó alakulat új csapatfőnökét.

„Fantasztikus érzés, hogy ismét a Saubernél dolgozhatok majd. Nagyon jól ismerem a csapatot, hiszen korábban 4 évig éltem már Hinwilben, és alig várom már, hogy nekilássunk az ambiciózus céljaink megvalósításának.”




Mivel a McLaren így csapatfőnök nélkül maradt, nekik is lépniük kellett és Andrea Stella-t nevezték ki az istálló új csapatfőnöki pozíciójába.

Stella 15 éve dolgozik a száguldó cirkuszban, a Ferrarinál a hétszeres világbajnok legenda, a német Michael Schumacher, illetve a maranellóiak eddigi utolsó vb-győztese, a finn Kimi Räikkönen, valamint Fernando Alonso mellett is tevékenykedett. A McLarent 2015 óta erősíti, ahol legutóbb a cég versenyrészlegének ügyvezető igazgatói pozícióját töltötte be.

A McLaren Racing vezérigazgatója, Zak Brown ígynyilatkozott Stelláról és Seidlről:
„Andrea egy roppant tehetséges, tapasztalt és tisztelt tagja csapatunknak, aki eddig is roppant sikeres volt a Forma-1-be. Új szerepkörébe helyezése megmutatja, mennyi tehetség rejlik csapatunkban és izgatottan várom, hogy szorosabban együttműködve haladjunk előre a rajtrácson és nyerjünk versenyeket.”

„Roppantul élveztem együtt dolgozni Andreasszal. Remek vezetője volt a csapatnak és jelentős része volt a feltámadási tervünk kidolgozásában és az utunkban vissza a rajtrács elejére. Köszönöm neki, hogy végig egyenes volt és adott nekünk időt, hogy megkereshessük az utódját.”


Főkép forrása:
Scuderia Ferrari/Frederic Vasseur

További cikkek